NENE HATUN HEYKELİNİN YERİ BOŞ KALDI

Erzurum'da Rus işgaline karşı Aziziye Tabyalarını savunan kahraman Nene Hatun'un heykeli hala yerine konulamadı.

14 Eylül 2013 Cumartesi 13:41
NENE HATUN HEYKELİNİN YERİ BOŞ KALDI
Heykel 2 ay önce bulunduğu kavşaktan belediye tarafından yapılacak düzenleme sırasında zarar görmemesi için kaldırılmıştı. 

93 Harbi' olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasında Erzurum'un savunması için yaptırılan Aziziye Tabyası'nı kahramanca savunan Nene Hatun'un merkez Yakutiye ilçesinin Tebrizkapı semtindeki heykeli belediye tarafından kaldırıldı. Aradan 2 ay geçmesine rağmen heykelin yerine konulmayışı vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, "2 ay önce Nene Hatun'un heykeli kaldırıldı. Yapılan açıklamada bir takım çalışmaların olduğu ve çalışmalar bittiği zaman heykelin yerine konulacağı belirtildi. Fakat aradan 2 ay geçmesine rağmen heykeli henüz yerine getirmediler. Bu durum için üzgünüz." şeklinde konuştu.

NENE HATUN KİMDİR?

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda, 20 yaşında gelin olan Nene Hatun kundaktaki çocuğunu evde bırakarak elinde baltasıyla düşmana karşı kahramanca savaştı. 1947 yılında 3'üncü Ordu Komutanlığı tarafından 'Ordu'nun ve Yılın Annesi' seçilen Nene Hatun, 98 yaşında hayata veda etti. Nene Hatun'un mezarı savaştığı Aziziye Tabyası içinde bulunuyor.

Editör

Son Güncelleme: 14.09.2013 13:41
Anahtar Kelimeler:
ErzurumNenehatunRusHeykel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.