NEMUTLU DAVASINDA, REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken kayak kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Milli kayakçı Aslı Nemutlu davasında reddi hakim talebi, kabul görmedi. Reddi hakim talebini reddeden mahkeme, bilirkişi itirazını ise yerinde buldu.

28 Ocak 2014 Salı 12:49
NEMUTLU DAVASINDA, REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç ve Talat Göğebakan'ın reddi hakim ve bilirkişi itirazını görüşmek üzere Erol Ofluoğlu başkanlığında toplandı.

Dosyayı inceleyen 1. Ağır Ceza Mahkemesi, hakim Haşim Kızıltaş'ın keşif heyeti oluştururken vermiş olduğu kararın ve yapmış olduğu işlemlerin tarafsızlığını şüpheye düşürecek hal olmadığı anlaşıldığından reddi hakim talebini reddetti.

Mahkeme ayrıca, bilirkişi heyetinde yer alan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi İmdat Yarım'ın reddine dair yapılan diğer başvuruyu da görüştü.

Sunulan belgeleri inceleyen heyet, bilirkişi Yarım'ın, "2006 yılında yapılan Türkiye Kayak Federasyonu 1. Olağan Kongresi'nde sanık Özer Ayık'a karşı başkanlık için rakip olduğu, aynı federasyonun başkanlığına aday olan bilirkişi açısından tarafsızlığını şüpheye düşürecek halin oluştuğuna" dikkat çekerek talebi kabul etti.

Konaklı Kayak Merkezindeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken, tahta kar perdelere çarparak öldü. Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Nemutlu ailesinin itirazı üzerine Türkiye Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezinin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan da aynı mahkemede ve aynı suçtan yargılanmaya başladı. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 7 kişi hakkında görülen dava devam ederken, Erzurum Valiliğinin 12 Aralık 2011'de yayınladığı 'Kayak merkezlerinde alınacak önlemler' konulu talimatnameyi uygulamadıkları gerekçesiyle kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi'ndeki tesis amiri Metin Aydoğdu, Konaklı Kayak merkezi tesis eski amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü spor servis şefi Bülent Tilkidögen ve Spor tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle ayrı bir dava açıldı.

Editör

Son Güncelleme: 28.01.2014 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.