Ne yani, seni de mi kaybettik hocam?

Ne yani, seni de mi kaybettik hocam?

admin
admin
14 Mayıs 2019 Salı 17:52
Ne yani, seni de mi kaybettik hocam?

Vedat REFAYELİ

Prof.Dr.Murat Küçükuğurlu, çok iyi bir şehir tarihçisi olmakla birlikte çok sayıda kıymetli kitabı ile de tanınan ve bilinen, yazı dilini beğendiğim bir yazar akademisyendir de aynı zamanda..

Sorularla Erzurum Tarihi, Erzurum Belediyesi Tarihi, Erzurum Kalesi ve Tabyaları, Aziziye’nin son Şehitleri, Belediye Başkanı Şerif Efendi, Erzurum Vilayeti Sıhhi ve İçtimai Coğrafyası gibi pek çok değerli kitaba imza atmışlığı olan Prof.Dr.Küçükuğurlu, çok kısa bir süre önce hoca olarak görev yaptığı ETÜ’ye Rektör Yardımcısı oldu. Her akademisyenin rüyasıdır elbette böyle bir görev, hayırlı uğurlu olsun. Ama ne yalan söyleyeyim, Küçükuğurlu hocanın rektör yardımcı olmasına onu çok seven biri olarak sevindim mi, galiba pek değil!

Niye derseniz, onun gibi bir araştırmacı yönü kuvvetli, cevval yazı adamının rektör yardımcılığı gibi ‘monoton’ bir görevde bulunması, daha yazması gerekecek bir sürü önemli eserin de önünde engel olacaktır da ondan. Onu rektör yardımcılığının yazmaktan alıkoyacağını düşünüyor, bu yüzden o rektör yardımcılığına çok sevinmediğimi söylemeliyim.

Bugüne kadar sanırım 30’a yakın kitabı bulunan ve gelecek kuşakların da yararlanacağı eserleri kütüphanelerde yerini alan Prof.Dr.Murat Küçükuğurlu’dan ne yapıp yapıp rektör yardımcılığı görevini yürütürken de bari bilgi ve belgelerle dolu kitap yazma işini ihmal etmemesini istiyor ve bekliyoruz. Bu benim son kararımdır!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.