NARMAN’DA COŞKU

Narman’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94 yılı törenlerle kutlandı

19 Mart 2012 Pazartesi 10:17
NARMAN’DA COŞKU
Erzurum’un Narman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde şehitlik ziyaret edilerek saygı atışı yapıldı. Daha protokol Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen törene geçti. İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş, halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı. Günün anlamına binaen bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılını kutluyoruz. Bize bu vatanı kanlarıyla sulayarak izlere emanet eden şehitlerimiz adına ant içtik. Bu vatanı canımız pahasına koruyacağız.” dedi.
İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’da, ”Bu önemli günleri ah vah diyerek değil de dersler çıkararak yad etmeli ve kutlamalıyız. Güçlü olmak zorundayız, birbirimizle kenetlenmeliyiz. Ülkemizin güçlü, insanımızın mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline gelmesi için çalışmalı, üretmeliyiz. Narman’ımızı arzu edilen muasır medeniyet seviyesine ulaştırmalıyız. Artık savaşlar bilgi güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır. Kendi gücümüzün, potansiyelimizin, dünyada hiçbir millete nasip olmayan vatan, millet sevgimizin farkında olmalıyız. Dünyanın göz bebeği Türkiye, Türkiye’nin göz bebeği Erzurum, Erzurum’un göz bebeği ise Narman olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız.” diye konuştu. “
Daha sonra tören şiir ve folklor ve mehteran ekiplerinin gösterileriyle devam etti.
Törenler daha sonra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Atasoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş ve Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen’in hediyelerini vermesinin ardından tören geçidiyle sona erdi.
Törenlerden sonra İlçe Kaymakamlığınca şehit ailelerine Halk Eğitim Merkezinde bir yemek verildi. Kaymakam Atasoy, burada yaptığı konuşmada, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunda hem de günümüzde canlarını feda eden şehit ve gazilerimize minnettarız. Bu nedenle ilçemiz de bulunan şehit yakını ve gazilerimize minnet borcu olarak küçük çapta bir yemek düzenledik. Bizlerin davetini kırmayıp teşrif eden şehit yakınlarına ve gazilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
Yemekten sonra Kaymakam Atasoy, şehit yakını ve gazilere birer Türk bayrağı hediye etti. Şehit yakınları ise Kaymakam Atasoy’a kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için kendisine teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2012 13:41
Anahtar Kelimeler:
NARMAN’DA COŞKU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.