Müteahhitlerin aziz dostu Aziziye!

Müteahhitlerin aziz dostu Aziziye!

admin
admin
03 Ekim 2017 Salı 07:38
Müteahhitlerin aziz dostu Aziziye!

Vedat REFAYELİ

Anormal derecede fiyatta artış gösteren konut yapımının en fazla yaşandığı ilçe, ne Yakutiye, ne de Palandöken. İlginçtir, bu yıl inşaat sezonunda müteahhitlerin en çok ilgi gösterdiği yer Aziziye olmuş. Aziziye Belediyesi, tam 200’ün üzerinde inşaat ruhsatı vererek bu sene rekor kırmış. Yüzde 70’i dubleks ve villa olmak üzere yüzlerce iskan yapılırken bu nüfusa da etki yapmış.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre Aziziye’de bu yıl içinde nüfus 53 binden 57 bine çıkarak 4 binlik bir artış yaşanmış. Yakutiye ilçesinde bine yakın nüfus artışı olurken Palandöken’de de artış 20 civarında olmuş. Bu arada, villa ve dubleks evin merkezi haline gelen Aziziye’de her bütçeye uygun villa var. Burada 250 liraya da villa var, 1 trilyon liraya da..

Geçtiğimiz aylarda İmar Müdürü olarak göreve başlayan Erzurum İnşaat Mühendisler Odası Başkanı İlhan Tohumcu, Aziziye’nin tercih edilmesindeki en büyük etkenin arsa fiyatları olduğunu belirtirken, ‘’Sadece arsa fiyatlarının ucuz olması değil, bürokratik engellerin kalkması ve bölgenin sakinliği de müteahhitlerimizi etkileyen faktörlerdendir’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2017 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.