MÜSİAD’DAN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÇAĞRI

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Taner Bayır, tarihe 93 harbi olarak geçen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşının 137. yıl dönümü nedeniyle 9 Kasım Pazar günü Erzurum Valiliği öncülüğünde ikincisi düzenlenecek olan ‘Ecdadı Anma Yürüyüşü’ne tüm Erzurumlular’ı katılmaya davet etti.

06 Kasım 2014 Perşembe 16:49
MÜSİAD’DAN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÇAĞRI
İlki geçtiğimiz yıl 15 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen ‘Ecdadı Anma Yürüyüşü’ne bu yıl katılımın daha fazla olması için Erzurum Valiliği öncülüğünde tüm kami kurum ve sivil toplum kuruluşları seferber oldu. Bu doğrultuda Erzurum’un ve Türkiye’nin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD’ın Erzurum Şubesi Başkanı Taner Bayır’da hem üyelerine hem de Erzurumlu vatandaşlara bir çağrıda bulundu. Bayır, Osmanlı-Rus savaşında, Ruslarla Ermenilere karşı Erzurumlular’ın birlik ve beraberlik içerisinde vermiş olduğu mücadelenin sonucu yazılan tarihin; hem genç nesillere aktarılması hem de tarihi yazan ecdadın yad edilmesi adına düzenlenecek olan yürüyüşe 7’den 70’e tüm Erzurumlular’ın katılması çağrısında bulundu.

Nene Hatunların, Kara Fatmaların devleştiği büyük bir mücadelenin örneği olan 93 harbinde yaşanan ruhun yeniden hissedilmesi için Erzurumlular’ın birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyleyen Başkan taner Bayır, “137 yıl önce düşmanı kovmak için ecdadımızın göstermiş olduğu mücadele ruhunu, heyecanını, birlik ve beraberlik duygusunu yeniden yaşanmak için Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlarımız. 137 yıl önceki duyguları yeniden yaşamak ve ecdadımıza saygı adına dua etmek için çoluk çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı tüm Erzurumlu hemşehrilerimizi bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

9 Kasım sabahı başlayacak yürüyüş öncesinde vatandaşların saat 5.30 da Ulucamii, Lalapaşa, Solakzade, M.Zahit Koktu, Ylıdız Camii, Ramiz Efendi, Hilal Kent Camii, Dadaşkent Merkez Camii ve Yurt Kur önünden belediye otobüsleri, öğrenci minibüsleri ve kamu kurumların resmi araçları ile Karskapı Şehitliği’ne taşınacağını hatırlatan Bayır, burada yapılacak olan duanın ardından Aziziye Tabyalarına yürüneceğini bildirdi. Tabyalarda ise Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Dua, Bayrak Şiiri ve İstiklal Marşı’nın okunması ile proğram sona erecek. 

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2014 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.