"MUKADDES MİRAS” SERGİ'NE YOĞUN İLGİ

Erzurum’da İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez’in tarihi Çifte Minareli Medrese'de açılışını yaptıkları "Mukaddes Miras Sergisi"ne yoğun ilgi nedeniyle izdiham yaşandı.

19 Nisan 2014 Cumartesi 17:45
Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının himayelerinde, İslam Kültür ve Sanat Platformu öncülüğünde Erzurum’da tarihi Yakutiye Medresesinde düzenlenen "Mukaddes Miras Sergisi" törenle açıldı.

10 gün boyunca gezilebilecek olan serginin açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ”Meşhur söz vardır Kur'an Mekke'de Nazil oldu Kahire'de okundu İstanbul’da yazıldı. Bu sözün çok engin bir tarihi vardır. Bizim ecdadımız aynı zamanda Kur'an hattına büyük değer verdi. Erzurum sadece alimlerinde değil hattatlarında da meşhurdur. Bu serginin burada sergilenmesini son derece anlamlı buluyorum. Böyle tarihi bir medresenin içinde. Bu sergi her birimize çok farklı bir mesaj sunacaktır. Sadece bize ait hatlar değil Hindistan'da Cezayir'den Türkistan'dan Mavera ün nehirden 9’ncu yüzyıldan 19’ncu yüzyıla kadar İslam dünyasında en meşhur hattatların kaleme aldığı Mushaf ı şerifleri göreceğiz. Onlar bizimle konuşacaklar” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, ”Bugün çok önemli bir günü idrak ediyoruz. Bu sergi de önemli bir açılış. Bu sergi ücretsizdir. Vatandaşlarımız gelip rahatlıkla gezebilir. İsteseler de bu kadar eseri bir arada imkan olmayabilir” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, sergiyi gezdikten sonra vatandaşa açıldı.

Vatandaşlar bir an önce içeri girmek isterlerken girişte izdiham oldu. Medrese içindeki görevlerin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar “Mukaddes Miras” sergisini görmek için Yakutiye Medresesi içine akın etti.

Vatandaşlar, ”Bayağı bir kalabalık. Erzurum için çok güzel bir sergi” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 19.04.2014 17:46
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMukaddes Miras Sergi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.