MÜFTÜ BÜYÜK, ALEVİ BEKTAŞİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Alevi Bektaşi Erenler Derneği Erzurum Şubesini ziyaret etti.

01 Ekim 2015 Perşembe 11:49
MÜFTÜ BÜYÜK, ALEVİ BEKTAŞİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Alevi Bektaşi Erenler Derneği Erzurum Şubesini ziyaret etti. 

Dernek Başkanı Ali Demir, Başkan Yardımcısı Ali Oğuz ve Dede Ali Babanın hazır bulunduğu ziyarette İl Müftü Vekili Büyük şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı bir anayasal kurumdur. Ayrım yapmaksızın bütün vatandaşlarımıza din hizmeti sunmakla görevlidir. Müftülük olarak Din hizmeti konusunda birlikte çok önemli hizmetler gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Hepimiz Müslüman’ız, bu memleketin evlatlarıyız. Rabbimiz bir, Peygamberimiz aynı farklı bir yönümüz yoktur. Her 10 Muharrem günü, Hz. Hüseyin’in ve 72 Müslümanın şahadetinin acısını yüreklerimizde hissederken Bu tarihi olaydan ders almalıyız. Düşmanların hile ve tuzaklarına fırsat vermemeliyiz. Müslümanlık ve vatandaşlık kimliğimizi daima öne çıkararak birbirimize kenetlenmeliyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi karşılıklı sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma gibi güzel davranışlarla güçlendirmeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olsak bile aynı güçten canlar olmamız kardeşliğimizin gereğidir.”

Alevi Bektaşi Erenler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ali Demir ve üyeleri, İl Müftüsü Celal Büyük’e ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür etiklerini belirterek, duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 01.10.2015 11:50
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCelal BüyükMüftü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.