MUCİZENİN ADI, BURAK KOLAÇOĞLU

Erzurum’da 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu 2 ay yoğun bakım, 6 ay bitkisel hayatta kalan 26 yaşındaki Burak Kolaçoğlu, ailesinin desteğiyle yeniden hayata döndü. Doktorlar tarafından yaşaması çok zor görülen genç, 4 ay önce çocukluk aşkıyla dünya evine girdi.

27 Mart 2015 Cuma 11:17
MUCİZENİN ADI, BURAK KOLAÇOĞLU
Erzurum’da 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu 2 ay yoğun bakım, 6 ay bitkisel hayatta kalan 26 yaşındaki Burak Kolaçoğlu, ailesinin desteğiyle yeniden hayata döndü. Doktorlar tarafından yaşaması çok zor görülen genç, 4 ay önce çocukluk aşkıyla dünya evine girdi. 

Erzurum’da 2 yıl önce kendi aracıyla trafik kazası geçiren ve kazadan ağır yaralı olarak kurtulan 26 yaşındaki Burak Kolaçoğlu, kazadan sonra 2 ay yoğun bakım ünitesinde, 6 ay bitkisel hayat kalarak yaşam savaşı verdi. Yaklaşık 8 ay boyunca yoğun bakımda ve bitkisel hayatta kalan çocuklarını bir an olsun yalnız bırakmayan Kolaçoğlu ailesi, Burak’tan bir an olsun ümidini kesmedi. Doktorların yaşama ihtimalini çok az gördüğü Burak Kolaçoğlu, ailesinin desteğiyle yeniden hayata dönerek doktorları şaşırttı.

Oğlu ile özel olarak yakından ilgilenen baba Mevsim Kolaçoğlu, 15 gün boyunca yoğun bakım ünitesinin önünden bir an olsun ayrılmadığını söyledi. Çocuklarının yaşaması için umutlarını hiç yitirmeyen aile, oğullarını mama ile besleyerek hayata bağladı. Oğlu için adeta hastaneyi evine taşıyan baba Kolaçoğlu, çocuğunun iyileşmesi için yoğun uğraşlar verdi.

Mevsim Kolaçoğlu, “Oğlum 2 yıl önce trafik kazası geçirdi. Yoğun bakımda 2 ay 6 ay da bitkisel hayatta kaldı. 8 aydan sonra hareket etmeye başladı. Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Biz merhamet ettik Allah’ta bize merhamet etti. Güçlü beyin güçlü irade ile başarılamayacak şey yok. Kaza olduğu zaman gökyüzü sanki başımıza çöktü. O kadar çaresizdik ki sadece Burak yaşasın başka bir düşüncemiz yoktu. Yüzünde bir renk vardı ben ona tutundum. Hastanede artık herkes umudunu kesmişti. Biz mücadelemize devam ettik, inandık. 15 gün yoğun bakımın kapısından ayrılmadım. O süreçte Burak enfeksiyon kaptı. Durum daha da zorlaştı. Burak’ı hastaneden ev ortamına taşıdım. Ancak bir gün evde tutamadık. Oksijen cihazı yok, trakeostomi açmak için aspire cihazı gerekli ama yok tekrar hastaneye götürdük. Yatakta banyo yaptırdım, hijyene dikkat etmeye uğraştık. Ben su terapisinin çok iyi geldiğini düşünüyorum. Biz doktor, hemşire olduk Burak için. Ben ne yediysem ne içtiysem oğlumu da öyle besledim. 8 aydan sonra bakışlarında bir anlam fark ettim ve işte o zaman umudum daha da arttı” dedi.



ASLA UMUTLARINI KESMESİNLER

Umutlarında bazen azalma olduğunu söyleyen Kolaçoğlu bir şeylere tutunarak umutlarını koruduklarını ifade etti. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan ailelere seslenen Kolaçoğlu, “Burak gibi hastaların evde bakıma ihtiyacı var. Hiç bıkmadan özveriyle, hijyenik ortam sağlayarak, beslenmesine dikkat ederek hasta bakımı yapılmalı. 8 aylık sürede Burak’ın tek hatırladığı şey bir rüya, benim onu sırtımda taşıdığımı görmüş. Evin bir odasını fizik tedavi ünitesi haline getirdik. Böyle bir şey başlarına geldiğinde durmasınlar insan küçük bir dünya durduğu anda biter. İki gün bir insan yatakta yatarsa ne olur. Yatağa mahkum etmesinler hastalarını” şeklinde konuştu.



GAZETE HABERİYLE UMUT BULDU

Azmi ile doktorları şaşırtan baba Mevsim Kolaçoğlu, kendisine gönderilen bir gazete haberinde umut bulduğunu ifade ederek şunları söyledi: “O kadar kötü zamanlar geçirdim ki bir Hocamız bana gazete kupürü göndermişti. İngiltere’de 16 yaşında bir çocuk bisiklet kazası geçirmiş ve 6 ay bitkisel hayatta kaldıktan sonra iyileşmiş. Benim için umut olmuştur o haberi saklıyorum hala. Her şey zihinde bitiyor.”



HAYATA YENİDEN DÖNEN BURAK 4 AY ÖNCE ÇOCUKLUK AŞKIYLA EVLENDİ

Geçirdiği trafik kazası sonucu ölümle yaşam arasında gidip gelen ve daha sonra ailesinin azmiyle hayata yeninden dönen 26 yaşındaki Burak Kolaçoğlu, 4 ay önce çocukluk aşkı olan Nazan Kolaçoğlu’yla dünya evine girdi. Şimdiler de eşiyle mutlu günler geçiren Burak, hayata yeninden gelmenin keyfini yaşıyor.

Palandöken Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri ekiplerinin kontrollerini devam ettirdiği Burak Kolaçoğlu, uzun bir süredir devam eden tedavi süresince sağlık ekibinin de ciddi desteğini gördü. Dr. Gülşah Gül Çelebi, Burak’ın ilk hastaneye geldiği dönemle bugün arasında uçurumlar olduğunu ve iyileşme serüvenin kendilerini de son derece mutlu ettiğini belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 27.03.2015 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.