MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI

Müslümanlar, kutsal zaman dilimini ifade eden Üç Aylar’la bugün buluştu.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:42
MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI
Recep ayıyla birlikte başlayan Üç Aylar 7 Ağustos Çarşamba günü Ramazan bayramıyla tamamlanacak. Müslümanlar ilk kandil olan Regaip Gecesi’ni 16 Mayıs 2013 Perşembe günü idrak edecek. 

MANA ŞEHRİ ERZURUM

Mekke ve Medine’den sonra Üç Aylar ve özellikle Ramazan’ın ayrı bir atmosfer ve ruh haliyle idrak edildiği şehir olan mübarek vasıflı Erzurum’da Recep ayıyla birlikte mezarlık ve türbe ziyaretleri yoğunlaşacak. Evler yeniden temizlenerek ibadetlere ve kabullere hazır hale getirilirken, Erzurum semalarından Kuran Sesleri yankılanacak.

DİYANET VERİLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Regaip Gecesi 16 Mayıs Perşembe, Miraç Gecesi 5 Haziran Çarşamba, Berat Gecesi 23 Haziran Pazar, Kadir Gecesi 3 Ağustos Pazar günü idrak edilecek. 9 Temmuz Salı günü başlayacak olan, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini bulunduran Ramazan ayı ise 7 Ağustos Çarşamba günü tamamlanacak. Kurban Bayramı 15-18 Ekim tarihlerinde kutlanırken, Hicri Yılbaşı 4 Kasım 2013’te başlayacak.

Editör

Son Güncelleme: 11.05.2013 14:43
Anahtar Kelimeler:
ErzurumRamazanüç Aylar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.