MISIR'DAKİ KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

Mısır’da yaşanan katliam, Erzurum'da Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde gerçekleşen gösteriyle kınandı.

16 Ağustos 2013 Cuma 15:03
MISIR'DAKİ KATLİAM PROTESTO EDİLDİ
Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin ardından yaşanan katliamlara karşı ülkemiz genelinde sert bir biçimde tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği, geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenledi. Birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleştirilen gösteride basın açıklaması yapıldı ve şehit edilen yaklaşık iki bin beş yüz kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan dualarda Müslüman Kardeşlere Allah’tan yardım dilenirken ABD ve İsrail’in desteğiyle zulümleri sürdüren Sisi’ye lanet okundu.

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi adına basın açıklaması yapan Naci Onay, katliamlar karşısında ABD ve AB’nin dilsiz şeytanlıklarına şaşırmadıklarını belirterek şöyle konuştu: ”Buradan ülkemiz yöneticilerine de sesleniyoruz. Bu yaşanılan süreçte başta ABD, AB ve İsrail olmak üzere ikiyüzlü davranan tüm odaklarla ilişkilerinizi gözden geçirin diyoruz. Türkiye Hükümetinden Mısır’ın darbeci yönetimine karşı sözde kalmayan yaptırımlar beklediğimizi beyan ediyoruz. Kınamanın ve eleştirmenin bir karşılığının olmadığın zaten görüyoruz. Batı ile yürünülen yolun dipsiz bir kuyu olduğunun farkına varın diyoruz.”

Cuma Namazı sonrası Lalapaşa Camisi avlusunda yapılan protesto sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Protestonun siyasete alet edilmesi yönünde çıkan tartışma ve itişi kakışlar polisin müdahalesiyle son buldu.

Mısırdaki katliamın ve zulümlerin kınandığı gösteride sık sık ‘Mısır’a selam direnişe devam’, ‘Sisi şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Cenk, Cihad, Şehadet’ sloganları atıldı, tekbir ve kelime-i tevhitlerle Lalapaşa meydanı adeta inledi.

Muhammed Tuzcu isimli 10 yaşındaki çocuğun okuduğu şiir meydanda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

Editör

Son Güncelleme: 16.08.2013 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.