MİRAÇ ADALET ARAYACAK

Erzurum'da doğuştan iki bacağı olmadan dünyaya gelen 5 yaşındaki Miraç'ın kusurlu doğum iddiasıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine 380 bin TL'lik tazminat davası açıldı.

06 Mart 2012 Salı 10:21
MİRAÇ ADALET ARAYACAK
Miraç'ın annesi Ayfer Öğmen'in yapılan muayene ve ultrasona rağmen herhangi bir sağlık sorunun olmadığı yönünde bilgilendirmeler yapılmasına rağmen küçük Miraç'ın doğuştan iki ayağından yoksun olarak dünyaya gelmesinin hastanede doktor ve personelin birinci derecede ağır kusurlu olduğu iddiasıyla Avukat Barış Okanlı, Erzurum Üçüncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Sağlık Bakanlığı aleyhine 350 bin manevi, 30 bin TL maddi tazminat davası açtı.

'AİLEYE BİLDİRİLMEDİ' İDDİASI
Yunus Emre Mahallesi Hendek Sokak'ta yaşayan Savaş (37) ile Ayfer Öğmen (30) çiftinin ikinci çocuğu olan 5 yaşındaki Miraç Öğmen, doğuştan iki ayağından yoksun dünyaya geldi. Üç yaşına kadar yürümeye hasret kalan Miraç çocuğun durumunu gören bir iş adamı protez bacak takılması için girişimde bulundu.

'GÖZÜNÜZ AYDIN HİÇ BİR SORUN YOK' MÜJDESİ VERİLDİ
Küçük Miraç'ın babası Savaş ve annesi Ayfer'in Erzurum Barosu Avukatı Barış Okanlı, hazırladığı üç sayfalık dilekçesiyle doğumu gerçekleştiren görevlilerin ağır kusurlu olduğu iddiasıyla Erzurum Üçüncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Sağlık Bakanlığı aleyhine 350 bin TL manevi, 30 bin TL maddi tazminat davası açıldı. Açılan davada Avukat Okanlı, dava dilekçesinde şu görüş ve iddialara yer verdi.

MİRAÇ BEBEK, 2007'DE SAKAT OLARAK DÜNYAYA GELDİ
'Kusur' görüşü dilekçesi 'Müvekkil Ayfer Öğmen, 2006 yılının 6-7'nci aylarında gebe kaldığını öğrenmiş, bunun akabinde hastaneye eşi ile beraber gitmiş gebelik sürecinin her safhasında kontrollerini aksatmadan, eksiksiz olarak yaptırmış, gerek tahlillerde gerek ise ultrason sonuçlarında kendisine hastane yetkilileri davalı personeller tarafından hiçbir sorun olmadığı, çocuğun her anlamda normal olduğu, sakatlık ve anormal bir durum olmadığı belirtilmiştir. Nitekim müvekkilim her kontrolünde ultrason sonuçlarının bir kısmını da yanına almış ancak tahlili sonuçlarının bir kısmı kendisine teslim edilmemiştir. 07.03.2007 tarihinde doğum gerçekleşmiş, doğumdan sonra müvekkil baba çocuğunun görmek istemiş baba Savaş'a hitaben,'gözünüz aydın hiçbir sorun yok' panik halinde yalanlar söylenmiş müvekkil yaklaşık bir saat sonra iki bacağı olmayan çocuğunu görünce adeta yıkılmıştır.'

'GEBELİK AŞAMASINDA NEDEN SAKAT OLDUĞU BELİRTİLMEDİ'
'Davalı kurum bünyesinde çalışan davalı doktor ve personeller, müvekkil Ayfer'in muayenesinin her aşamasında, 'Her şey normal, hiçbir sorun yok' gibi sözlerle adeta müvekkile yanlış bilgiler vermek yolu ile yanlış tanı koymuşlar. Gerek gebeliğin aşamaları gerek ise ultrason veya diğer yöntemler ile doğan bebeğin sakat olduğunu belirtmemişlerdir. Nitekim doğan Miraç bebeğin sakat olduğu süresi içinde müvekkil Ayfer'e tespit edilerek söylenseydi, müvekkilin çocuğu doğurmayabilir, ağır manevi acılar çekmeyebilir ek olarak küçük çocuk Miraç da sakat olarak dünyaya gelmeyebilirdi. Bu nedenle celp edeceğimiz hasta dosyasının tamamını bilirkişi tarafından incelendiğinde, küçük Miraç'ın sakat kalarak dünyaya gelmesinde kurum ve kurum personelinin ağır kusurlu olduğu ortaya çıkacaktır. Kurum ve kurum personeli Miraç'ın sakat olduğunu tespit etmeyerek ve bu konuda aileye bilgi vermeyerek büyük bir kusur ortaya çıkmıştır' görüşlerine yer verdi.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2012 10:52
Anahtar Kelimeler:
MİRAÇ ADALET ARAYACAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.