MİLLİ EĞİTİM'DE 'ABİLER' TIRPANI

Erzurum'da köyleri dolaşıp Gülen propagandası yapan il merkezi ve 20 ilçedeki Milli Eğitim müdürleri görevden alınıp merkeze çekildi Milli Eğitim'de 'abiler' tırpanı

15 Mart 2014 Cumartesi 16:24
MİLLİ EĞİTİM'DE 'ABİLER' TIRPANI
Sabah gazetesinin haberine göre, Erzurum ve 20 ilçesindeki tüm Milli Eğitim kadrosu dün sabah şok bir operasyonla görevden alındı. Operasyonun perde arkasından, görevden alınan ekibin köy köy dolaşarak AK Parti aleyhine propaganda yaptığı ve MHP'ye oy istediğine yönelik şikâyetler çıktı. 'Cemaat abisi gibi çalışıyorlar' diyen köylülerin şikâyetini soruşturan Bakanlık, tüm ekibi merkeze çekti. Alınan bilgiye göre, uzun bir süredir Erzurum merkez ve bazı ilçelerdeki köylerden, Milli Eğitim kadrosuna yönelik şikâyetler gelmeye başladı. Köylüler, köylerine gelen Milli Eğitim yetkililerinin kendilerine, "AK Parti'ye oy vermeyin. Bu seçimde oyunuzu mutlaka MHP'ye verin. MHP'ye oy vermezseniz ve AK Parti kazanırsa, hem ülke için hayırlı olmaz hem de bizim hepimizi görevden alacaklar" şeklinde propaganda yaptığını belirterek şikâyetçi oldu. Bazı köylüler ulaşabildikleri AK Parti milletvekillerine, bazıları da AK Parti İl Başkanlığı'na şikâyette bulundu. Köylüler, "Milli eğitim müdürleri adeta cemaatin abileri gibi köy köy dolaşarak onlar adına oy istiyor" iddiasında bulundu. Değişik zamanlarda farklı köylerden gelen benzer şikâyetler Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırıldı. Bunun üzerine idari soruşturma başlatan Bakanlık, şikâyetlerin doğru olduğunu belirledi.
VALİYE VE BAKANLIĞA
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve en çok şikâyet edilen isim olan müdür yardımcısı Yıldırım Akkuş başta olmak üzere il merkezindeki 9 müdür, Bakanlık tarafından merkeze çekildi. Valilik de 20 ilçenin ilçe müdürleri ile şube müdürlerini görevden alarak il merkezinde uzman olarak görevlendirdi. AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, söz konusu şikâyetlerin son dönemde oldukça arttığını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde görevli müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin bir çoğunun köy köy dolaşarak cemaat lehine çalışma yapıp AK Parti'nin seçimi kaybetmesi için MHP'ye oy verilmesi yönünde talepte bulunduğuna dair, köylülerden bize çok sayıda şikâyet geldi. Farklı bölgelerden aynı yönde köylülerden çok sayıda şikâyet aldık. Bunun üzerine tüm şikâyetleri, gerek Valilik, gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse AK Parti Genel Merkezi'ne ilettik. Yapılan inceleme sonunda tamamı görevlerinden alındı" diye konuştu. Şikâyetlerin yoğunlaştığı ilçelerden biri olan Uzundere'nin AK Partili Belediye Başkanı Halis Özsoy ise şöyle konuştu:
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
"Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Yıldırım Akkuş, başka ilçelerde olduğu gibi bizim ilçemize de gelerek köy köy dolaşıp köylülere oylarını MHP'ye vermeleri yönünde telkinde bulunmuş. Bir çok köylü bize gelerek durumu bildirdi. Ben de gerekli yerlere gerekli bilgilendirmeleri yaptım. Müdürlerin bu tür bir çaba içine girmesi çok yanlış bir olay. Bu olay, görevi kötüye kullanmaktır."

Editör

Son Güncelleme: 15.03.2014 16:25
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMilli EğitimAbiler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.