Milletvekili Paşayeva, Nene Hatun’un kabristanını ziyaret etti

Paşayeva: "Nene Hatunlar bize daha güzel yaşamamız için büyük fedakarlık yapmış kadınlarımız"

admin
admin
11 Mart 2018 Pazar 09:53
Milletvekili Paşayeva, Nene Hatun’un kabristanını ziyaret etti

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu ve Azerbaycan’ın kuruluşunun yıl dönümü kapsamında Dadaşlar diyarına gelen Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Tabyalarda bulunan Nene Hatun’un kabristanını ziyaret etti. Paşayeva, "Nene Hatunlar bize daha güzel yaşamamız için büyük fedakarlık yapmış kadınlarımız" dedi.

Eko Avrasya Derneği ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesinin ortak düzenlediği "100’ümüz Özümüz Bir" programı kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Erzurum’a geldi. Erzurum’da TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş ve Eko Avrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ile birlikte Tabyalarda bulunan Nene Hatun’un kabristanı ziyaret eden Milletvekili Ganire Paşayeva, Fatiha okuyup, dualar etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Paşayeva, Erzurum’a gelip de Nene Hatun’un kabristanını ziyaret etmeyenin hata yapacağını ifade ederek, "Nene Hatunlar bize daha güzel yaşamamız için büyük fedakarlık yapmış kadınlarımız" dedi. Nene Hatun’un kahramanlık destanına vurgu yapan Paşayeva, "Çocuk annesiz yaşar da vatansız yaşayamaz" sözünü hatırlattı.

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, kabristan ziyaretinin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Azerbaycan Bulvarı-Nuri Paşa Bahçesi ve 100. Yıl Kahramanlar Anıtının açılış törenine katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.