Millet Bahçesi’nde sona doğru

Tarih kokan Erzurum'un asırlık yapıları millet bahçesiyle gün yüzüne çıkıyor.

admin
admin
11 Haziran 2021 Cuma 07:25
Millet Bahçesi’nde sona doğru

Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Lala Paşa Camisi başta olmak üzere çeşme, hamam ve konakların da yer aldığı alanda yapımı süren millet bahçesi, şehir halkının yanı sıra turistlere doğal, tarihi ve kültürel manzaralar eşliğinde gezinti imkanı sunacak.

Erzurum'da, Üç Kümbetler ile tarihi yapıların yer aldığı alanda yapımı devam eden millet bahçesi, şehrin kültürel ve doğal değerlerini şehir halkı ve turistlerle buluşturacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde merkez Yakutiye ilçesinde yürütülen Üç Kümbetler Millet Bahçesi proje alanında, içinde yaklaşık bin yıllık Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi, Lala Paşa Camisi başta olmak üzere tarihi ve kültürel öneme sahip çeşme, hamam, konaklar gibi birçok geleneksel mimari örnek yer alıyor.

Bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen Erzurum Üç Kümbetler Millet Bahçesi Projesi ile yöre halkı ve kente gelen ziyaretçiler için doğal, tarihi ve kültürel manzaralar eşliğinde vazgeçilmez bir nefes alma mekanı sağlanması amaçlanıyor.

Yapımı devam eden çalışmalarda bir taraftan eski mahalle dokusu yaşatılmaya çalışılırken diğer taraftan da Erzurum Morgeveni, Karayazı Ters Lalesi ve Tortum Süseni başta olmak üzere leylak, gül, karanfil, nergis, lale ve sümbül gibi türlerle oluşturulan Türk bahçesi kurulacak.

Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Erzurum Kalesi'nden oluşan tarihi kent silüetine hakim bir noktada seyir teraslarının da tasarlandığı projeyle tarihi mekanlar arasında gezinti alanı oluşturulacak.

Yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekmesi de hedeflenen projenin tamamlanması için görevlilerce hummalı çalışma yürütüyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMillet Bahçesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.