MHP MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, AŞKALE’Yİ SORDU

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, geçtiğimiz günlerde Aşkale karasu Baraj Göleti’nde 5 TEDAŞ İşçisinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

11 Nisan 2012 Çarşamba 13:04
MHP MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, AŞKALE’Yİ SORDU
Öztürk, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Türkiye’nin en donanımlı Arama Kurtarma Birliğinin bulunduğu Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde kaç dalgıç görevlidir? Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün elinde bulunan Teknolojik imkânlar nasıl değerlendiriliyor?
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Erzurum Aşkale İlçesi Karasu-2 Hidroelektrik Santralin göletinde hayatını kaybeden 5 işçiden valiliğin ve ilgili birimlerin ne zaman haberi olmuştur? Olay saatinde işte olması gereken nöbetçi personel neden eve gönderilmiştir? Kaç saatte olay yerine intikal ettirilmiştir? Olay yerine giden ekip eksik teçhizatla neden olay yerine gitmiştir?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere, Erzurum Aşkale İlçesi Karasu-2 Hidroelektrik Santrali göletinde hayatını kaybeden 5 işçi söz konusu onarımla ilgili herhangi bir eğitim ve yetkiye sahip midir? Bu işçiler hangi eğitimleri almıştır? Eğer eğitim almış iseler sertifikaları var mıdır? Erzurum Karasu Nehri üzerinde kurulan Karasu-2 Hidroelektrik Santralinin Karasu üzerinde Baraj kurma ve su tutma yetkisi var mıdır? Tedaş bu su tutma işlemi başlamadan önce yüksek gerilim taşıyıcı direğini neden kaldırmamıştır?“ diye sordu.

ERZURUM’DAKİ ÖĞRETMEN AÇIĞI
MHP Milletvekili Oktay Öztürk Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde,, “Ülkemizdeki toplam öğretmen açığı ne kadardır? Erzurum’daki vekil öğretmen sayısı ne kadardır? Erzurum’daki öğretmen açığı ne kadardır? İlçelere göre dağılımı nedir? Erzurum’daki öğretmen açığının branşlara göre dağılımı hangi şekildedir? Erzurum’daki öğretmen açığını kapatmak için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Erzurum’daki öğretmen açığının eğitimde kaliteyi düşürdüğü yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz? Erzurum’daki öğretmen açığı ne zaman giderilecektir? Erzurum’da ilköğretimdeki derslik açığı ne kadardır? İlçelere göre dağılımı nedir? Erzurum’da ortaöğretimdeki derslik açığı ne kadardır? İlçelere göre dağılımı nedir? Erzurum’daki derslik açığını kapatmak için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Editör

Son Güncelleme: 11.04.2012 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.