MHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI AYDIN’DAN DOSİAD’A ZİYARET

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD)’ni ziyaret eden MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum ekonomisine yaklaşımlarını ve Büyükşehir bazında öngördükleri sosyo-ekonomik projeleri paylaştı.

16 Ocak 2014 Perşembe 20:51
MHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI AYDIN’DAN DOSİAD’A ZİYARET
MHP Büyükşehir belediye Başkan adayı Kamil Aydın sivil toplum örgütleri ziyaretlerini Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret ederek sürdürdü.
AHİLİK YAKLAŞIMI
Erzurum kent merkezinde ticaret sektörüne, ahilikle günümüz yaklaşımı senteziyle alternatifler sunacak açılımlarda bulunacaklarını belirten Aydın, seçilmesi durumunda Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’un tarihi ipekyolu vizyonunu yeniden canlandıracaklarını kaydetti. Kentte ticaretle turizm sektörünü buluşturacak ciddi atılımlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aydın, ‘Marka Şehire Marka Yaklaşım’ sözü verdi.
MARKA İLÇELER SÖZÜ
Büyükşehir Yasası kapsamında Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarının ilçeleri de kapsadığına işaret eden Aydın, ilçeler ölçeğinde bir değerler yaklaşımı sergilenmesinin gerekli olduğunu, ilçe merkezlerini cazibe alanları haline dönüştürerek yaşanılır hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Son yıllarda kırsaldan kente göç hareketliliğinin artış kaydettiğine dikkat çeken Aydın, ‘ Biz ilçelerimde yaşam kalitesini artırarak, bu göçün tersine akışını sağlayacağız’ dedi.
ERZURUM’UN EKONOMİK VASATI
Beraberinde MHP eski İl Başkanı Şimşek Akpınar olduğu halde DOSİAD yetkilileriyle bir araya gelen Aydın, çalışmalarında İş adamlarına dönük geliştirdiği projeler olduğunun altını çizerek, “Erzurum’da her alanda olduğu gibi iş sahasında da ciddi sorunlar yaşanıyor, ekonomik şartların diğer bölgelerle kıyas kabul etmeyecek ölçüde zor olduğu bir vasatta yaşıyoruz. İş adamlarımız günü kurtarmanın hesabı içindeler. Mali açıdan her anlamda açmazlar içinde bulunulurken bir de, maliyenin denetimleriyle iyice zora giren esnafı, sanatkarı dinlemek, var olan sorunlara siyaset kurumunun bir temsilcisi olarak çözüm üretmek gayretindeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.
RUHSAT ERZURUMLUDAN, HİZMET BİZDEN
2009 seçimlerinde de Belediye Başkan adayı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kamil Aydın, “Seçimi kaybetmiş olsak da, Erzurum’un sorunlarına çözüm arayışlarımızı bitirmedik. Her günümüz, doğup büyüdüğümüz İl’imizi nasıl kalkındırırız, Erzurum insanını hak ettiği hizmetlere nasıl kavuştururuz endişesiyle geçti. Şehrin alt yapısı, üst yapısı ve rutin belediyecilik hizmetlerine dönük özgün projelerimizin dışında, her kesimi içine alacak ve huzur ve sükun temin edecek projelerle geliyoruz. 30 Mart’ta Erzurumlunun vereceği ruhsatla, sözde değil özde bir marka şehir konumuna getirilecek Erzurum sözü veriyoruz” dedi.
HERKESİ KUCAKLIYORUZ
Erzurum’un en ücra köyünden haberdar olduklarının altını çizen Aydın daha sonra şunları söyledi; “Karaçoban’dan İspir’e Şenkaya’dan Çat’a bütün ilçeler bizim için hizmet götürülecek mübarek mekanlardır. Hiçbir ilçemiz ve vatandaşımız için ayrımcılık içinde olmadık, olmayacağız. Göreve gelmemiz halinde gece gündüz kavramı bizim için geçerli olmayacak, günün 24 saati hizmet çabasında olacağız. Erzurum’un sadece merkeziyle ilgili değiliz; ilçe ilçe köy köy tarama yapıp sorunları yerinde tespitle çözümler üretiyoruz. Hizmette parolamız, Hz Peygamber efendimizin “Bir insanı dünya dertlerinden kurtaranı, Allah, ahiret dertlerinden kurtarır” mübarek hadisidir. Bu ölçü içerisinde olacağımızı taahhüt ediyor, Erzurumlu hemşerilerimizin bu defa hizmet bayrağını tarafımıza teslim edeceklerine inanıyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 16.01.2014 20:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bozkurt 2014-01-18 15:42:16

yapılmayanları yapılıyormuş gibi göstermek, ya da sıradan seçim çalışmalarını hi̇ra dağina tirmaniş gibi gösterme samimiyetsizliği tüm kalbimle inanarak yazıyorum ki, faydadan öte milliyetçi camiaya ,teşkilatlara ve sahada her daim olması gerektiği halde ,suya sabuna elleşmeden(!) sıradan seçim turları atan adaylar için en büyük hayal kırıklığına ve zarara yol açacak vebali ağır olacaktır milletvekili olmak için değil belediye başkanı olmak için çalış kamil aydın yoksa bir daha ne senin ne de isminin esamesi okunmayacak.