MESLEKİ KURSLARA MUTLAKA KATILIN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nde 9. Dönem mesleki eğitim kursları için hazırlıklar başladı.

21 Haziran 2011 Salı 10:24
MESLEKİ KURSLARA MUTLAKA KATILIN
Gümüş ve Takı Tasarımı, Evde Çocuk Bakımı, Satış Elemanlığı ve Bilgisayar Operatörlüğü alanında açılacak olan kurslar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulması gerekiyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla yürütülen mesleki eğitim kurslarının 9’uncu etabı başlıyor. Kurslara katılmak isteyen adayların 8 Temmuz tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurmaları ve mutlaka kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ‘sosyal belediyecilik’ anlamında atmış oldukları en önemli adımlardan birisinin; Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi olduğunu söyledi. İşsiz gençlerin çeşitli meslek dallarında eğitim almalarına ve nitelikli işgücü haline gelmelerine imkan sunan Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nin, Erzurum’da çok büyük bir boşluğu doldurduğunu kaydeden Başkan Küçükler, şu ana kadar yürütülen mesleki eğitim programları çerçevesinde bin 64 işsiz genci meslek sahibi yaptıklarını belirtti. Periyodik aralıklarla açılan ve sürekliliğe sahip olan kurslar sayesinde 200’e yakın gence iş imkanı sağladıklarına işaret eden Başkan Küçükler, bunun yanında edindikleri mesleki tecrübe sayesinde bir o kadar genç kızın ise, evlerinde kendi aile bütçelerine katkıda bulunmaya başladıklarını dile getirdi.
 
BAŞKAN KÜÇÜKLER’DEN GENÇLERE ÇAĞRI: MESLEK KURSLARIMIZA MUTLAKA KATILIN!
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nin yeni dönem kurs hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, önümüzdeki aydan itibaren 9. Dönem kurslarına başlanacağının altını çizdi. 
Gümüş ve Takı Tasarımı, Evde Çocuk Bakımı, Satış Elemanlığı ve Bilgisayar Operatörlüğü gibi meslek dallarında eğitim almak isteyen genç kız ve erkeklerin bu kurslara mutlaka katılmalarını tavsiye eden Başkan Küçükler, son başvuru tarihinin 8 Temmuz olduğuna dikkat çekti. Başkan Küçükler, “Mesleki eğitim alan işsiz gençlerimiz, mesleki herhangi bir tecrübeye sahip olmayanlara göre çok daha kolay iş bulabiliyorlar. Çünkü piyasalarımızın nitelikli işgücüne ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın hizmetine sunduğumuz Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nde, işte bu ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz. Duyulan ihtiyaca göre yeni kurslar açmaya ve gençlerimizin istihdamına imkan sunarak, kent içi ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.