MERSİN'DEKİ DADAŞLARDAN TAN'A TEPKİ

Mersin'de yaşayan Erzurumlular, Erzurum’un adının 'Erzerom' olarak değiştirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi veren BDP'li Altan Tan'a tepki gösterdiler.

15 Kasım 2013 Cuma 17:04
MERSİN'DEKİ DADAŞLARDAN TAN'A TEPKİ
Mersin Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Akgün, dernek binası önünde düzenlediği toplantıda, 1048 yılında fethedilen Erzurum'un bin yıllık bir süreçte bu ismi aldığını söyledi. Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın da katıldığı toplantıda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın 'Erzerom' ismini teklif ederek aklı sıra Erzurumlulara tarih dersi vermeye kalkıştığını belirten Akgün, "Bilimsel, tarihsel ve sosyal açıdan hiçbir önemi olmayan 'Erzerom' ismi, bizim çok net bir şekilde algılayabildiğimiz bir takım gizli niyetler ve emeller taşıyan bir paçavra hükmündedir. Erzurum'un ismini, Fransızlar ve Ermeniler 'Erzerom' olarak kullanmışlardır. Buradan soruyorum teklif sahibi Ermeni veya Fransız kökenli midir? Ya da Müslümanları katleden Taşnak ve Hınçak çeteleriyle ilişkisi var mıdır? Niçin Erzurum isminin Ermeni ifadesiyle değiştirilmesini teklif etmiştir?" dedi.

Bu girişimin Erzurumluları son derece rahatsız ettiğini söyleyen Akgün, "Erzurum üzerinde oyun oynayanlara karşı Erzurum halkının onların hayallerini kabusa çevirecek güçte olduğunu kimse aklından çıkarmamalıdır" diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, bu girişimi bir tuzak olarak nitelendirerek, "Bizlerin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük yapmış bir ilimizin isminin değiştirilmesine yönelik verilen bu önerge, Türkiye Cumhuriyeti'nin hamuru ile oynamaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nde bizi biz yapan değerlerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir çabadır. Bizler dik durursak, bir araya gelirsek, bir olursak Allah'ın izni ile bu tür faaliyetleri ortadan kaldırabiliriz. Bizde bu yetenek var, bizde bu yürek var. Yeter ki birlikte mücadele edelim. Erzurumluların verdiği bu mücadeleyi yürekten destekliyorum" dedi. 

Editör

Son Güncelleme: 15.11.2013 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.