MERKEZİ YÖNETİM’E ‘ÇOK KATLI’ MAKYAJ

Büyükşehir Belediyesi’nin, Merkezi Yönetim Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak olan “Aziziye Katlı Otopark Projesi”ne bu yıl başlanıyor.

24 Mart 2012 Cumartesi 12:11
MERKEZİ YÖNETİM’E ‘ÇOK KATLI’ MAKYAJ
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediye binası yanındaki Aziziye Parkı içerisinde hayata geçirilecek olan projeyle, hali hazırda 75 araçlık park imkânına sahip doğal zemin üzerine kurulu otoparkın kapasitesi 525 araca çıkartılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir bölümünün Merkezi Yönetim Caddesi’nde bulunuyor olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturacaklarını bildirdi. Başta vatandaşlar olmak üzere, söz konusu kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerin, bu bölgede uygun park alanı bulamama sıkıntısı yaşadıklarına işaret eden Başkan Küçükler, “Aziziye Katlı Otopark Projesi” ile bu sıkıntının tamamen ortadan kaldırılacağını dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Valiliği hizmet binalarının arasında hâlihazırda otopark olarak kullanılan alanın 75 araç kapasiteli olduğunu anımsatan Başkan Küçükler, hayata geçirilecek projeyle bu noktadaki araç kapasitesinin 525’e çıkarılacağını belirtti. “Aziziye Katlı Otopark Projesi” için çalışmalara bu sezon içerisinde başlanacağını açıklayan Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum’u yenilikler ve yeni hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKLER: ERZURUM’A KATLI OTOPARK KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRDİK
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da otopark kültürünün giderek yerleşmeye başladığını vurgulayarak, “Biz göreve geldiğimizde şehrimizde bir tek müstakil otopark bile yoktu. Biz ilki Menderes Caddesi’ndeki çok katlı otopark olmak üzere Cedit Otoparkı’nı da yapmak suretiyle Erzurum’u kapalı otopark sistemiyle tanıştırdık” dedi.
Yıllardır duyulan ihtiyaç doğrultusunda yeni bir otopark projesini daha uygulamaya başlayacaklarını anlatan Başkan Küçükler, Merkezi Yönetim Caddesi’nin bu yönde bir yatırıma ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, projeyle önemli bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacaklarını ifade etti. Küçükler, “Otopark projemize bu sezonda başlayacak ve yine kısmet olursa yılsonuna kadar tamamlamış olacağız. Bu yatırımla hem kamu personelleri, hem de vatandaşlarımızın devamlı karşı karşıya kaldıkları otopark sorunu tarihe karışmış olacak” şeklinde konuştu.

“ERZURUM KABUĞUNU KIRDI, CAZİBE VE ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ”
Öte yandan Erzurum’un son 10 yıl içerisinde yakaladığı gelişme trendinin, kentteki yatırım potansiyellerini iyice gün yüzüne çıkardığını vurgulayan Başkan Küçükler, “Bölgelerarası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması yönünde, hükümetimizin çok ciddi gayretleri, destekleri ve yatırımcılara yönelik teşvikleri var. Bugün Erzurum’dan bahsederken; ‘lojistik ve çağrı merkezi üssü’, ‘eğitim’ ve ‘sağlık’ merkezi gibi nitelendirmelerde çok rahatlıkla bulunabiliyoruz. İşte geldiğimiz bu nokta, Erzurum’un kat ettiği olumlu mesafeyi gösteriyor. Erzurum artık kabuğunu kırmıştır, yatırımcılar için bir çekim merkezi; bölgemiz, ülkemiz ve hatta sınırlar ötesi için de, bir cazibe merkezi olmuştur.” şeklinde konuştu.
Erzurum’da ticari manada gerçekleştirilecek atılım ve hamlelerin, beraberinde diğer tüm sektörlere hareket kazandıracağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Bu süreçte şehrimize gelecek olan yerli ve yabancı girişimcilerin, yeni ticari ortaklıklar ve iş birlikleri kurarak, Erzurum’daki yatırım potansiyellerini değerlendirmeye yöneleceklerine inanıyoruz. Yatırımcılarımıza mahalli idareler olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizin de, özellikle bilinmesini istiyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2012 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.