MEMURLARA PROTOKOLÜ ANLATTILAR

Başbakanlık Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenen eğitim programında devlet memurlarına protokol, halkla ilişkiler, BİMER ve diplomasi dili anlatıldı. Programa katılan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, devlet geleneğinde protokolün önemine vurgu yaptı.

07 Kasım 2012 Çarşamba 17:18
MEMURLARA PROTOKOLÜ ANLATTILAR

Başbakanlık Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenen eğitim programı start aldı. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde başlayan programa Erzurum, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Bayburt ve Gümüşhane’den toplam 270 devlet memuru katıldı. İki gün sürecek olan etkinlikte memurlara halkla ilişkiler, protokol, diplomasi dili ve BİMER’in önemi anlatılacak. Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk,  yaklaşık 7 yıldır Türkiye’de uygulanan Başbakanlık İletişim Merkezi’nin (BİMER) ülkedeki vatandaşlara büyük bir haberleşme ve iletişim ağını sağladığını söyledi. Vali Öztürk, “Protokol kuralları çok önemlidir.  Devlet protokollerden de ibarettir. Protokol kurallarına bazen olumsuz yaklaşılır. Protokol yapmayalım, biz bize oturalım denir bazen. Protokol, devlet hayatında kaçınılmaz bir durumdur. Dünyanın gelişmiş büyük medeniyet ve devletlerinde olduğu gibi ülkemizde de uygulanan protokol kuralları, kendi içerisinde bir bütünlük oluşturur” dedi. Dışişleri Bakanlığı’nın protokolde en uzman kurum olduğunu ifade eden Öztürk, “Protokol kuralları bakımından Dışişleri Bakanlığımız çok yetkili bir kurumdur. Türkiye’deki bütün protokolün bilgisini ayarlayan bir bakanlıktır Dışişleri. Derin bir bilgiye sahiptir bu kurumumuz” diye konuştu.

 

Halkla ilişkilerin önemi

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, konuşmasında BİMER’in halkla sağlanan ilişkide bir köprü vazifesi gördüğünü bildirdi. Öztürk, “BİMER hem haberleşme bilgi ağı hemde halkla ilişkiler manzumesini bize sunar. Hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın ne düşündüklerini, hükümet ve devletlerinden ne beklediklerini öğreniyoruz. Bunu öğrendikçe vatandaşların devletlerine olan desteğini artırmış oluyoruz. Bir devletin en önemli gücü vatandaşlarının ona olan sadakatidir. Bu sadakat gönüllü bir sadakattir. Bu sadakat yükseldikçe o ülkenin vatandaşlarıyla arasındaki sıkı bağ ve gücü de artar. Halkla ilişkilerden kastımız devletin vatandaşla olan ilgi ve münasebetidir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 4 sınıfa ayrılan memurlara diplomasi dili, halkla ilişkiler ve eğitim, protokol kuralları, ihbar ve şikayetlerde uygulanan esaslar, dilekçe ve bilgi edinme hakkının kullanılması ile Alo150 ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Editör

Son Güncelleme: 07.11.2012 21:38
Anahtar Kelimeler:
Protokol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.