MEMUR-SEN HÜKÜMET SEN OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Bayram öncesi yapılan Kamu Toplu iş sözleşmesinde yine hüsran yaşandığını söyledi.

09 Ağustos 2013 Cuma 13:50
MEMUR-SEN HÜKÜMET SEN OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
Yetkili Konfederasyon Memur Sen in Taban aylığa 250 tl, 2014 yılı için % 10+10 talep edip aba altından sopa göstererek "Hükümet Sen" olduğunu bir kez daha göstermiş ve kamu çalışanlarını 175 TL taban aylığa yansımak koşulu ile 2015 yılında %3 + 3 kabul edilemez trajı komik bir zam karşılığında kamu çalışanlarının iki yılını daha Hükümete ipotek etmiştir. "Her yıl oturduğunuz toplu görüşme masasından hep mağlup ayrıldınız ikincisini yaptığınız toplu sözleşme masasında da tuş oldunuz dedi.Kamu Çalışanlarının taleplerinin hiç birinin yerine getirilmediği Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığı Akademisyenlerin durumlarının bir başka toplantıya bırakıldığı Yurt Kur çalışanlarının hiçbir sorununu masaya taşımadı hastane personeline gişeciye postacıya verilen Eğitim Çalışanlarına verilmedi. Tamamen oldu bittiye getirilmiş bir sözleşme imzalanmış oldu.Yurt Kur da 24 saat esasına göre çalışan Yurt Müdür Yardımcısı ve Yurt Yönetim Memurlarının ayda 70 TL Müdürün insiyatifine göre mesai ücreti aldığı gerçeği göz ardı edildi,Öğretmenlerin ve Eğitim çalışanlarının Devletin verdiği yemek yardımları ödenmemektedir 18. Milli Eğitim Şurasında Sendikamızın talebi olan ve yetkili konfederasyonlarında oy birliği ile kabul ettikleri öğretmenler gününde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarı ikramiye nerde? Yada toplu iş sözleşme ikramiyesine 15 TL kazanımla kamu çalışanlarının gözümü boyanıyor. Kişi başına düşen milli gelirin Başbakanın deyimiyle 10 bin dolar olduğu ülkemizde kamu çalışanlarının 10 bin doları nerde ülke büyümesinden kamu çalışanlarının payını nereye bıraktınız?
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; kendilerini etkili sendikalar olarak nitelendiren etkisiz sendikaların kamu çalışanlarını toplu görüşme (gülüşme ) masasında nasıl basite aldıklarını gördük. Sonuçta bir toplu sözleşme hakkı elde edildi ve ikincisi yapıldı ne talihsizliktir ki mevcut yetkili sendika Memur Sen masada taleplerini yine revize etmiş kamu çalışanlarını hükümete peşkeş çekmiş Kamu Çaslı. ; "Her yıl oturduğunuz toplu görüşme masasından hep mağlup ayrıldınız" toplu sözleşme masasında da yine nakavt olmayın uyarısında bulundu.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum il Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Kamu-Sen ve Memur-Sen şanlarının ikinci diki yılını daha Hükümete ipotek etmiştir.
Kotanlı, "iki gün içerisinde Uzlaşma ile sonuçlanan toplu sözleşme müzakerelerinde ortaya çıkan tablo memur, emekli, dul ve yetimin Bayram sevincini kursaklarında bırakmıştır" dedi. Bayram öncesi müjde bekleyen kamu çalışanlarının hayalleri bir kez daha yıkıldı "Hısım Konfederasyon"Hükümet Sen" (Memur Sen) ile imzalanan toplu sözleşme sonucunda, memur, emekli dul ve yetimin umutlarını bir kez daha tükettiği, geleceğini kararttığı aşikardır"
Hükümete siyasi sponsorluk yaparak üye sayısını geometrik bir şekilde arttıran yandaş bir konfederasyonun, temsil ettiği kitlenin feryatlarına kulaklarını tıkayarak 2014 yılı için 175 TL, 2015 yılı için 3+3 oranındaki artışlara imza atmasının akıllara ziyan bir sendikacılık örneği olduğunu ve kabul edilemez bir sözleşme olduğunu dile getirdi
Kotanlı; “iki gün önce Hükümetin % 3+3 lük teklifinin Kamu Çalışanlarını meydanlara davet etmek olarak nitelendiren yandaş Konfederasyon iki gün içerisinde ne değişti de yangından mal kaçırırcasına apar topar arife günü toplu sözleşmede anlaşma sağladı bunu anlamak mümkün değil.” dedi.
KAMU ÇALIŞANLARI YETKİ VERDİĞİ KONFEDERASYONDAN YATKİYİ ALMALIDIR!
11 yıl boyunca Kamu Çalışanının umutlarını karartan Memurları, emeklileri, dul ve yetimlerini temsilen masaya oturduğu sanılan bir konfederasyonun gerçekte Hükümeti temsil ettiği bu uzlaşmayla bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Kotanlı; "Temsil ettiği kitlenin örgütlü gücünü Hükümete hissettirmeyen yandaş Konfederasyonun, her fırsatta Hükümete yakınlığı ile övünerek iktidarın nimetlerinden yararlanmasını kamu çalışanları görmeli ve bu konfederasyona Kamu Çalışanlarının pazarlık malzemesi olmadığını göstermelidir" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 09.08.2013 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer karaoğlu 2013-08-09 14:49:01

memur sene üye olan kamu çalışanlarının bu yaşananaları iyi düşünmeleri gerekmektedir memur sen konfederasyonunun genel başkanı erzurumda hükümet yanlısı olduğunu akil adam olarak yaptığı açıklamayla bir kez daha ortaya koymuştur ki açılımı hayvanlar bile anladı bazı insanlar anlamadı diyerek kendilerini yetkili kılan insanlarında aralarında b ulunduğu kişilere yaptığı benzetmeyle de ancak toplu sözleşmede bu kadarı beklenirdi yazıklar olsun.