Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

admin
admin
19 Eylül 2018 Çarşamba 13:56
Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

Erzurum'da, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aziziye Belediyesi ve Aziziye Kaymakamlığının destekleriyle 880 hafızın eğitim göreceği, 30 sınıftan oluşan ve içinde spor salonu ile 25 metrelik havuzun bulunacağı "Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi"nin temeli atıldı.

Aziziye ilçesi Yarımca Mahallesi mevkisinde yaptırılan "Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi"nin temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Törende konuşan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, girişimcilerin taleplerine mümkün olduğunca olumlu yanıt verme gayretinde olduklarını söyledi.

İlçenin artan nüfusa oranla kentleşmenin de artış gösterdiğini kaydeden Orhan, "Yıllarını hafızlar yetiştirmeye adamış Mehmet Gürgür hocamızın ismiyle açılan bu merkez bölgemizdeki büyük bir açığı kapatacak kanaatindeyim. Belediye olarak yatırımların bölgeye getirilmesinde ön ayak olduk. Müftülüğümüzün de katkılarıyla temeli atılan Hafızlık ve Gençlik Merkezimizin en kısa sürede bitirilip hizmete açılmasını heyecanla bekliyoruz." dedi.

Merkezin dernek sorumlu Yunus Korkmaz da Aziziye Belediyesi'nin merkezin yaptırılmasında arsa tahsisinde bulunduğunu hatırlatarak, merkezin yaptırılmasında hayırseverlerin desteği ve büyük rolü olduğunu vurguladı.

Hayırseverlerin desteklerini beklediklerini dile getiren Korkmaz, "Geleceğin nesillerinin İslam dini bilinciyle yetişmelerine katkı sağlamak amacındayız. Bu dev kompleksin gelecekte büyük İslam alimleri yetiştirmesine vesile olacağı kanaatindeyiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 880 hafızın eğitim göreceği, 30 sınıftan oluşan ve içinde spor salonu ile 25 metrelik havuzun bulunacağı söz konusu merkezin 2020 yılında tamamlanacağı belirtildi.

Törene, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Aziziye Belediye Başkanı Cevdet Orhan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.