MAYTAP TEHLİKESİ BAŞLADI

Ramazan’a kısa bir süre kala, her yıl olduğu gibi bu yıl da cadde ve sokaklarda maytap ve patlayıcı maddeler kullanılmaya başladı. Sağlık açısından önemli sakıncalar doğuran ve gürültü kirliliğine yol açan patlayıcıların satışı ve kullanımının önüne geçilmesi isteniyor.

29 Temmuz 2011 Cuma 22:23
MAYTAP TEHLİKESİ BAŞLADI
ÖMER AKARSU HABERİ

Emniyet Müdürlüğü’nce her yıl yasaklanmasına rağmen cadde ve sokaklarda atılan maytap ve patlayıcı maddeler Ramazan ayına 1 gün kala kullanılmaya başladı. Ramazan’la birlikte çocuklar ve gençler tarafından kullanılan, maytap, mantar, torpil, havai fişek gibi patlayıcı maddeler, hem sağlık açısından önemli sakıncalar barındırıyor, hem de gürültü kirliliğine yol açıyor. Maytap ve patlayıcı maddeleri kullanan şahıslar hakkında kabahatler kanunu gereğince 143 TL para cezası öngörülmesine rağmen, kimse bu müeyyideye aldırış etmiyor.
 
GARİP BİR ALIŞKANLIK
Her yıl bu tip maddelerin satışı ve kullanımının yasaklanmasına rağmen, çocuk ve gençlerin bu tip maddeleri alıp kullanması garip olarak nitelendiriliyor. Ramazan’ın gelmesini kutlama anlamıyla yapılması varsayıldığında 1 gün ile sınırlı kalması gereken maytap ve benzerlerinin ay boyunca kullanılmasına da bir anlam verilemiyor. Bu konuda ailelerin yanı sıra kolluk kuvvetlerine de görev düşüyor.
 
HER YIL UYARI YAPILIYOR
Her yıl yoğun ihbar ve yakınma konusu olan insanlarda korku, panik ve heyecan uyandıran maytap türü patlayıcı madde satışı ve kullanımını önlemek amacıyla alınan güvenlik tedbirleri artırılmasına rağmen, bu maddelerin satışı ve kullanımının önüne bir türlü geçilemiyor. Piroteknik maddelerin satışı ve kullanımı ile ilgili her yıl valilikçe genelge yayınlanıyor. Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin “ bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiye, oyuncakçı gibi” işyerlerinde bulundurulması ve satışının yapılması yasaklanıyor.
Satış yapanlar hakkında da 143,00 TL. para cezası tatbik edileceği belirtiliyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
MAYTAP TEHLİKESİ BAŞLADI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.