MASALARDAKİ TUZLUKLAR TOPLANDI

Mecidiye İlköğretim Okulu öğrencileri, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği proje yarışması kapsamında başladıkları tuz tüketimin zararları konusunda, halkı bilinçlendirme faaliyetlerine başladı.

03 Nisan 2012 Salı 15:31
MASALARDAKİ TUZLUKLAR TOPLANDI
‘’Dökmeden Düşün !’’ sloganıyla yola çıkan ve tuza bağlı yüksek tansiyonu ortadan kaldırmayı amaçlayarak harekete geçen öğrenciler tuzluk toplama kampanyası başlattı. Kendilerine hedef olarak Erzurum Öğretmen Evi Restorantını seçen Mecidiye İlköğretim Okulu öğrencileri, restoranda masa masa dolaşıp tuzlukları topladı ve hazırladıkları broşürleri dağıttı.
1 Mayıs’a kadar faaliyetlerini süreceğini söyleyen öğrencilerin danışman öğretmeni Özlem Kıyıcı; ‘’Amacımız; daha sağlıklı bir gelecek oluşturabilmek için, başta okulumuz öğrencileri ve halkımızda tuza bağlı yüksek tansiyon rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak ve insanlarda bu konuda bir farkındalık oluşturmaktır’’ dedi.
Öğrencilerin aktif olarak bir projede bulunmalarının da önemine vurgu yapan Kıyıcı; ‘’Ülkemizde tuz kullanım oranı normalden 3 kat daha fazla, öğrencilerimiz ve onların el birliğiyle yürüttükleri bu projede, halkımızın tuz kullanım oranını normalleştirmek için çalışıyoruz’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2012 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.