Marsilya’yı fetih karesi!

Marsilya’yı fetih karesi!

admin
admin
16 Ocak 2018 Salı 11:56
Marsilya’yı fetih karesi!

Vedat REFAYELİ

Cem Yılmaz’ın vizyondaki şu meşhur Arif V 216 filminde 70’li yıllara gönderme yapılıyor, o günler anlatılıyor ve o günleri yaşayanlar ‘ah o günler, ah’ diyor ya hani..

İşte o günleri hatırlatan ve insana‘Keşke yeniden dönseydik’ derdirten o günlere ait bizden bir kare. İçinde hem Marsilya’nın hem de Erzurum’un geçtiği kare! Fotoğrafın hikayesi hem ilginç hem de hoş! Erzurum Halk Oyunları’nın erkek ve kadın bar ekibi, Fransız İhtilalinin yıldönümü münasebetiyle 1974 yılında Fransa’ya davet edilir. (O zamanlar bu şehrin Kadın Bar ekibi de vardı). Fransa’nın 2. büyük şehri olan Marsilya’da bu ekip gösteri yapar.

Gösteriye giderken davulcu hastalanır ve yerine bar ekibi oyuncularından Hamit Yavuzer geçer. Hamit ağabey, öyle güzel davulu çalar ki hiç o davulcuyu aratmaz. Erzurum Bayan ve Erkek Bar ekibi, gösteriye giderken bir Kerkük türküsü olan Al İpek, Yeşil İpek keytan ederler parçasını söyleye söyleye Marsilya sokaklarında ilginç görüntü oluşturur.

Bu güzel gösteriye Fransızlar hiç Fransız kalmaz ve sahneyi gören, duayn her Fransız ekibimizi alkış yağmuruna tutar. Fotoğraf için Halk Oyunları ve Türküleri Derneği Başkanı Cahit Alparmak’a teşekkürler..

Editör

Anahtar Kelimeler:
Marsilya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.