MARMARA OLTULULAR PLATFORMU’NDAN DEV PROJE

Marmara Oltulular Platformu hazırladığı proje ile yurtiçi ve yurt dışındaki Oltuluları bir rehberde toplamaya hazırlanıyor. “ŞÛRA’NIN ÇOCUKLARI” adıyla yayımlanacak çalışmada hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

19 Ekim 2014 Pazar 16:10
MARMARA OLTULULAR PLATFORMU’NDAN DEV PROJE
Tarihi ve kültürel birikimiyle Oltu Şura Hükümeti gibi büyük bir mirasın varislerinin bir rehberde toplanmasının amaçlandığı projenin “ŞÛRA’NIN ÇOCUKLARI” adıyla yılsonunda yayınlanması planlanıyor.

“Oltu Şura Hükümeti’nden Bugüne” alt başlığıyla hazırlıkları devam eden çalışmada gerek ülke içi gerekse ülke dışında çeşitli alanlarda ülkeye hizmet eden belli bir birikim ve donanıma sahip, temsil ettikleri ve bulundukları konum itibariyle ön plana çıkan Oltulular bu rehberde toplanacak.

Bu arada hazırlıkları süren çalışmanın son aşamasında 2014 Kasım ayı sonlarında bir kokteyl ile tanıtılması da planlanıyor.

PROJE, BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Bir ilk olma özelliği taşıyan proje sayesinde Oltu’nun bağrından çıkan siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve işadamlarını bir rehberde toplamayı düşünen Marmara Oltulular Platformu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Marmara Oltulular Platformu Başkanı Fatih Hiçdurmaz, şimdiye kadar böylesi bir çalışmanın yapılamamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Bu proje ile değerlerimizi kayıt altına alacak ve bu kutsal mirasın varislerini gelecek nesillerimize tanıtacağız” dedi.

REHBER GELECEK NESİLLERE IŞIK TUTACAK

Yaklaşık 3 ay önce başlayan proje hazırlıklarında sona gelindiğini aktaran Marmara Oltulular Platformu Başkanı Fatih Hiçdurmaz, diğer birçok il ve ilçelerinde daha önce bu tür çalışmalarla kendi insanlarını bir rehberde topladıklarını böylelikle bu tür değerlerini gelecek nesillere ışık tutması anlamında yaşatmaya çalıştıklarını anlattı.

ÇALIŞMANIN TASLAĞI 15 KASIM’DA TAMAMLANMIŞ OLACAK

Oltu’nun gerek ilçe içerisinde gerekse ilçe dışında siyasetten bürokrasiye, akademisyeninden iş hayatına kadar birçok değerli insanının olduğuna vurgu yapan Hiçdurmaz, “Onlarca değerli insanını yetiştirerek ülkeye hizmet etme şerefine nail olan güzide ilçemiz Oltu’nun ve bağrından çıkan bu değerli insanlarımızın gelecek nesiller tarafından tanınarak örnek alınması en büyük arzumuz. Bu insanlarımızın neleri başararak, kendi imkânlarıyla nerelere geldikleri ve şuan neler yaptıklarını bu rehberde toplayacağız. Ayrıca bu çalışmada Oltu’muz ile ilgili tarihi ve kültürel vesika ve belgelerde yer alacak. Rehberde yer almak isteyenlerin 15 Kasım 2014 tarihine kadar bizlere gerek telefonla gerekse [email protected] mail adresine özgeçmişleri, bir güncel fotoğraf, duygu ve düşüncelerini ihtiva eden dokümanlarını göndermeleri yeterli olacaktır.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 19.10.2014 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.