MAHRUKATÇILAR SİTESİ TAŞINIYOR

Mahrukatçılar Sitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeyle Kuzey Çevre Yolu’na taşınacak.

admin
admin
08 Kasım 2016 Salı 15:06
MAHRUKATÇILAR SİTESİ TAŞINIYOR
İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında, Yakutiye ilçesi Kombina Caddesi’nde bulunan Mahrukatçılar Sitesi, Çayırtepe Mahallesi mevkisindeki Kuzey Çevre Yolu’na kurulacak olan komplekse inşa edilecek. Şehrin odun ve kömür ihtiyacının karşılandığı yer olan Mahrukatçılar Sitesi’nin taşınacağı bölgeye Açık Oto Pazarı ve Oto Galeri Sitesi de kurulacak.
Bu arada Mahrukatçılar Sitesi’nin yapılacağı yerde Jeolojik-Jeoteknik etüt çalışmaları tamamlandı. Alanda bulunan yer altı suları uzaklaştırılıp alan güvenli hale getirildi. Söz konusu yatırımla ilgili drenaj ve zemin iyileştirme projesi çalışması tamamlandı. Söz konusu projelerin tamamlanmasıyla şehircilik ilke ve esaslarına uygun olmayan mevcut Mahrukatçılar Sitesi daha sağlıklı ve modern görüntüsüyle yeni yerinde Erzurumluların hizmetinde olacak.  

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.