MAHKEMELERE ALTERNATİF ARABULUCULAR

Yargı sisteminin yükünü hafifletmek için kurulan Arabulucular Derneğinin altıncısı Erzurum’da kuruldu.

30 Mart 2015 Pazartesi 15:31
MAHKEMELERE ALTERNATİF ARABULUCULAR
Yargı sisteminin yükünü hafifletmek için kurulan Arabulucular Derneğinin altıncısı Erzurum’da kuruldu. 

Yoğun iş yükü altında ezilen yargı sisteminin yükünü azaltmak, geciken adalet gerçeğini ortadan kaldırmak için kurulan Arabulucular Derneklerinin altıncısı Erzurum’da kuruldu.

Baro kafede düzenlenen basın toplantısında konuşan Erzurum Arabulucular Derneği Başkanı Arabulucu Avukat Turan Çınar mahkemelerde geçen uzun sürelere, masraflara alternatif olacak arabuluculuk sistemi için şunları söyledi; “Eğer bir kimse ötekine kızarken kendisinin de sürüneceği aklına gelmeden ‘seni mahkemeye veriri sürüm sürüm süründürürüm’ diyebiliyorsa burada adaletin değil de mahkeme kapılarında sürünmenin ülke gerçeklerini vurguladığı görülmektedir. Usul kanunlarında yapılan değişiklikler ve mahkeme sayısının artırılması çığ gibi büyüyen iş yoğunluğunun önüne geçememiş, geciken adaleti hızlandıramamıştır. Öyleyse başka alternatif çözüm yolları üreterek yargının iş yükünü azaltmak gerekir. İşte bu alternatif çözüm yollarından biride arabuluculuk sistemidir.”

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin’den sonra Erzurum’da kurulan dernekte görev yapacak arabulucular derneğinde Av. Turan Çınar, Av. Fahrettin Aksakal, Av. Mahmut Dursun, Av. Esra Yılmaz, Av. Volkan Özen görev alıyor.

Çınar, açıklamasını şöyle sürdürdü; “En az 5 yıllık avukatlardan, Hukuk Fakültesinde özel eğitim alan, bu eğitimden sonra yapılan yazılı sınavda başarı gösteren, Daha sonra Adalet Bakanlığında yapılan sözlü sınavı da geçen, üyelik aidatını yatırarak Bakanlık Arabulucular siciline kaydını yaptıran arabulucuların gözetiminde, mahkemeden önce yada mahkeme sırasında tarafların bir araya gelerek aralarındaki uyuşmazlığı görüşüp her iki tarafla birlikte arabulucunun imzalayarak düzenlediği tutanak üzerine hakimin icra edilebilirlik şerhi düştükten sonra ortaya çıkan belge mahkeme kararı hükmünde sayılmaktadır.”“

En kötü sulh, en iyi davadan iyidir” sloganıyla hareket eden Arabulucular, uyuşmazlık bulunan bir alacak davası, işçi işveren uyuşmazlıkları, ticari uyuşmazlıklar, tazminat davaları gibi konularda hizmet veriyor.

Editör

Son Güncelleme: 30.03.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati Korkmaz 2015-03-31 06:43:12

Hayırlı olsun.Bence geç kalindi bile.
Ayrica kadrodaki avukatlarda işinin ehli ve guvenilir kişiler.
Tebrik eder başarliar dilerim
Saygilarimla