MAGESDER GENEL KURULU YAPILDI

Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

23 Aralık 2013 Pazartesi 14:04
MAGESDER GENEL KURULU YAPILDI
Kongreye katılan AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, kentin doğusu ile batısı arasındaki kalkınma farkının ortadan kalkacağını söyledi. Kurula tek aday çıkan mevcut Başkan Abdurrahman Oğuz, bin 72 oy alarak güven tazeledi. 

Erzurum’un en eski yerleşim alanlarından Yakutiye İlçesindeki Mahallebaşı ve Gülahmet Mahallelerinin kalkınması adına 2010 yılında kurulan Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER), ilk olağan genel kurulunu Erzurum Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla gerçekleşen genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Kurulun açılış konuşmasını yapan MAGESDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Oğuz, dernek olarak yapılan faaliyetleri anlatarak, Mahallebaşı semtinin kalkınması için her zaman çalışacaklarını söyledi. Oğuz, “2010 yılında kurulan bir dernek olarak çok güzel faaliyetlere imza attık. Şimdiye kadar yaptığımız etkinlikler ile mahallemizin kalkınması için her fedakarlığı yapabileceğimizi semt sakinlerimiz ve Erzurumlu vatandaşlarımız gördü. Bizler şehrin batısı ile doğusu arasındaki bu gelişme uçurumunun kapanmasını istiyoruz. İkinci üniversitenin Mahallebaşı’na yapılmasını çok istememize rağmen yapamadık. Fakat bunların yanında Ziraat Bankası’nın bölgeye getirilmesi gibi birçok faydalı işlerde öncü olduk ve olacağız. İnşallah bu ilk genel kurulumuz derneğimize, Mahallebaşı halkına ve Erzurum’a hayırlar getirir” diye konuştu.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Çok sayıda davetlinin katıldığı genel kurulda konuşan AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, dernek kongrelerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Sekmen, “Kongremiz inşallah hayırlı olur. Nasıl ki bireylerin bayramları varsa derneklerinde bayramları da kongre günleridir. Bu gün MAGESDER’in bayramını kutluyoruz. Dernek hakkında bilgiler aldım. Bu dernek neler yapar diye sorduğumda güzel şeyler duydum. Seçim öncesinde bulunuyoruz. Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem halkın sesine kulak verildiği bir dönem olacak. Ben yaptım oldu değil biz yaptık olacak diyeceğiz. STK’lar günümüzde ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Bizler sizlerden kaçan değil sizlerle el ele veren olacağız” diye konuştu.

“BATIDA NE VARSA DOĞU’DA DA OLACAK”

Mahallebaşı semtinin sıkıntılarından haberdar olduğunu bildiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sekmen, kentin Doğu-Batı arasındaki kalkınma farkının ortadan kaldırılacağını bildirdi. Sekmen, “Erzurum’da Doğu-Batı arasında bir kalkınmışlık farkı olduğunu gördüm. Bu fark giderilecek. Batı’da ne varsa diğerinde de aynısı olacak. Mutlaka iki tarafta da önemli çalışmalar yapacağız. Kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. Doğu kısmında çok ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç vardır. Kimseyi mağdur etmeden, incitmeden kalkınmayı sağlayacak projelerimiz var. Bundan evvel görev yaptığımız yerlerde vatandaşlarımızın elinden tuttuk burada da yapacağız. Mal meydanı sorununu da biliyoruz. Buraya yakın bir yerde çok modern bir meydan da oluşturulacak. Belediye olarak gecekondularda istimlak edilecek ve değerleri tespit edilerek konut takdim edilecek. Göreve geldiğimizde inşallah alt yapı sorunlarını da bu bölge ve kentimizin tamamında halledeceğiz” şeklinde konuştu.

OĞUZ, GÜVEN TAZELEDİ

MAGESDER genel kurul seçimine AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İl Dernekler Müdürü Feyzullah Kılıç, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Divan başkanlığını Erzurum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Çetinkaya’nın yaptığı genel kurula, mevcut başkan Abdurrahman Oğuz tek aday olarak çıktı. Bin 72 oyun kullanıldığı seçimde Oğuz, ikinci kez güven tazeledi.

Editör

Son Güncelleme: 23.12.2013 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.