“KUYAP GIDA SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI” ETSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) da aralarında bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi’nin (KUYAP) Erzurum’daki faaliyetleri sürüyor.

20 Kasım 2014 Perşembe 23:47
“KUYAP GIDA SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI” ETSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETSO’da faaliyetlerinin sürdüren KUYAP Eğitim ve Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Gıda Sektörü Çalıştayı”, ETSO Meclis Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Erzurum’la birlikte 15 ilde işletmelerin çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılmasını hedefleyen proje kapsamında düzenlenen çalıştayda, Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektörüyle entegre olmuş gıda işletmelerinin durumu, sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açış konuşmasını, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Demir yaptı. Konuşmasında, KUYAP’ın Erzurum, Van ve Kars’ta yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Demir, şimdiye kadar Erzurum’da 4’ü işverenler, 5’i de çalışanlara yönelik olarak 9 eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirterek, hedef kitlelerin eğitimine büyük oranda yaklaşıldığını vurguladı. Demir, KUYAP Erzurum Eğitim ve Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Gıda Sektörü Çalıştayı’nda da, Erzurum’da büyük bir gelişme kapasitesine sahip olan tarım hayvancılık sektörüne dayalı gıda sektörünün durumunun ele alınacağını sözlerine ekledi.

Çalıştayda daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) AB Daire Başkanlığı Proje Koordinasyonundan Sorumlu Uzman Burcu Atılgan, TOBB’un projeye bakış açısı ve uygulandığı illerdeki katkılarından söz etti. KUYAP uzmanlarından Selvet Mergen ise proje kapsamında sürdürülmekte olan çalışmaların yanı sıra çalıştayın konusu olan gıda sektörünün Türkiye’deki durumuyla ilgili bilgi aktardı.

Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Yörük, “Erzurum’da Gıda Sektörünün Sorunları ve Fırsatları” hakkında bilgilendirme yaparken aynı fakülteden Doç. Dr. Bülent Polat ise “Gıda Sektöründe ve Hayvancılıkta Hijyen Sorunları ve Yapılması Gerekenler” konulu bir sunum yaptı.

Çalıştayda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) adına Samet Dalmış, TKDK Hibe programları hakkında bilgilendirme yaptı. Çalıştayda ayrıca başarı öyküleri başlığı altında Oral Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Oral da deneyimlerini paylaştı.

Çalıştayın son bölümünde ise Strateji Gelişimi uzmanı Sayın Yeliz Çuvalcı, “Gıda Sektöründe Rekabet için Kümelenmenin Önemi” konulu sunumunu katılımcılarla birlikte etkileşimli bir oturum düzeninde gerçekleştirdi. Böylece bir sonraki çalışma öncesinde sektör için öncelikli adımlar belirlendi.

Organizasyona katkıda bulunanlara, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Demir tarafından teşekkür belgesi verildiği çalıştaya, ETSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, 35 meslek komitesinin başkanları, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KUYAP’IN AMACI;

KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlard1a eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacak.

Projenin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) - Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG-PRO)’dir. Projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALOGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanıyor.

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2014 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.