KURTULUŞ COŞKUSU SABAH NAMAZI İLE BAŞLADI

Erzurum’un işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kutlamaları kalede sabah namaz kılınarak başladı. Yoğun kar yağışı altında kılınan namaz sonrası eller açılarak ülkenin birliği ve beraberliği için dualar edildi.

admin
admin
12 Mart 2016 Cumartesi 10:49
KURTULUŞ COŞKUSU SABAH NAMAZI İLE BAŞLADI
Erzurum’un işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kutlamaları kalede sabah namaz kılınarak başladı. Yoğun kar yağışı altında kılınan namaz sonrası eller açılarak ülkenin birliği ve beraberliği için dualar edildi.
 
Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Demokrasi Platformu tarafından, 'Seccadeni al, kaleye gel' sloganı ile merkez Yakutiye ilçesi sınırlarındaki Kalede buluşan yaklaşık 3 bin kişi, Müftü Vekili Celal Büyük tarafından kıldırılan sabah namazında saf tuttu. Erzurum'un ilk mescidi olan kale mescidin tıklım tıklım dolması üzerine kalabalık lapa lapa yağan kara rağmen kale avlusuna seccadelerini sererek topların bulunduğu alanda namaz kıldı. Kılınan namaza AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa IIıcalı ile Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, AK Parti İstanbul İl Başkan Selim Temurci de katıldı. Namaz sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentin işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, şöyle dedi: "Allah bir daha Erzurum'a ve ülkemize böyle bir gün göstermesin. Dün olduğu gibi bugün de yine, ülkemizi sevmeyen, birlik ve beraberliğimizi istemeyen güçler devrede. Ama şunu bilmelidirler ki bu millet dün nasıl canı pahasına düşmana fırsat vermedi ise bugün de aynı şekilde vermeyecektir. Bugün burada temsil olarak gerçekleştirdiğimiz yine böyle bir sabah namazı ile birlikte düşman işgali kırılmış düşman Erzurum ve çevre ilçelerden kovularak bağımsızlığımız ilan edilmiştir. Burada namaz kılarak haykırıyoruz. Uyanık olalım, birlik ve beraberlik içinde olalım. Gerek 98 yıl önce şehadet şerbeti için gerekse bugün vatanımızın birlik ve beraberliği için şehit düşenleri rahmetle yad ediyor."
 
Kadınların da büyük ilgi gösterdiği namaz sabah namazı sorası kazanlarda pişirilen sıcak çorba ikram edildi.

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.