KURTULUŞ COŞKUSU İSPİR’DEN BAŞLADI

Erzurum’un İspir İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü bugün düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

25 Şubat 2014 Salı 14:21
KURTULUŞ COŞKUSU İSPİR’DEN BAŞLADI
İspir hükümet konağı önünde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda İspir Kaymakam Faik Oktay Sözer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Şevik ve Belediye Başkanı Osman Çakır halkın bayramını kutladı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Osman Çakır, “Türkiye üzerinde oynanan oyunlar dün vardı bugünde devam ediyor. Bize düşen bu vatanı hep birlikte yükseltmek” diye konuştu.
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ise konuşmasında, “İspirli hemşehrilerim, çilekeş anne ve bacılarıma sesleniyorum. Başbakanımızın selamını getirdim. Allah’ın selamı üzerinize olsun” dedi.
Hükümetin hizmetlerini anlatan Çığlık, “Eskiden siyasiler denizi getireceklerini söylerlerdi. Biz de Ovit tüneli ile denizi hemşehrilerimize daha da yakınlaştırdık” dedi.
Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve çok sayıda siyasetçi ve bürokrat tebrik mesajı gönderdi.
İspir’in düşman işgalinden kurtuluş törenlerine AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda İspirli katıldı.
Etkinliklerde Bozan Köyünün maket atlarla yaptığı gösteri, Yunus Köyü kukla gösterisi
Duru Köyü’nce hazırlanan etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu.
Törenden sonra Fazilet Dağcı Çığlık adına yapılan düğün ve konferans salonu açılışı yapıldı. Açılış sonrası davetlilere yemek ikramı yapıldı.
Yemek sonrası Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen hemşehrileri ile bir araya geldi. Yerel seçimlerde hemşehrilerinden destek isteyen Sekmen’e vatandalar yoğun ilgi gösterdiler.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2014 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.