KURTSAVAR BADİ

Haski Cinsi Sibirya Köpeği kurtların korkulu rüyası oldu. Kandilli Kayak Merkezi Tesis Amiri Mustafa Tenim, Badi adını verdiği köpeğin, kurtları Kandilli'nin 5 kilo metre mesafesine yaklaştırmadığını söyledi.

22 Mart 2012 Perşembe 09:23
KURTSAVAR BADİ
Nurullah PALA haberi...

Kandilli Kayak Merkezi'nde evcilleştirilen ve Badi adı verilen 5 yaşındaki Haski Cinsi Sibirya Köpeği, tesislerin adeta maskotu haline gelirken, kurtların ve kuşların ise korkulu rüyası oldu. Sevimli hali ile Kandilli Kayak Merkezi'nin ilgi odağı olan Badi adlı köpek, özellikle kurtların düşmanı oldu. Geçtiğimiz günlerde Kandilli dışında gece beş kurdu tek başına uzaklaştıran Badi'ye övgüler yağdıran Kandilli Kayak Merkezi Tesis Amiri Mustafa Tenim, Badi adlı köpeğin, insanlara bir şey yapmadığını ve insanlara karşı uysal olduğunu söyledi. Tenim, "Beş yaşındaki bu köpek, beldemize bağlı yakın köyler içinde bir güvence. Onun sayesinde kurtlar kuşlar buralara yaklaşamıyor" şeklinde konuştu.

BEŞ KİLOMETRE YAKLAŞTIRMIYOR
Haski cinsi Sibirya köpeği Badi'nin çok sezici olduğunu ve iyi bir koku aldığını ifade eden Mustafa Tenim, bu köpeğin, Kandilli Kayak Merkezi'nin yanı sıra belde ve beldeye bağlı köylere beş kila mesafede kurt yanaştırmadığını belirterek, geçtiğimiz günlerde de tek başına beş kurdu uzaklaştırmayı başardığını söyledi. Tenim, ömürleri 12-13 yaşına kadar olan Haski Cinsi Sibirya köpeğini evcilleştirdiklerini belirterek, bu köpeğin insanlara hiçbir şey yapmadığını söyledi. Tenim, "Badiye yaklaşan kurt kurt yanar. Çünkü kendisi beş kilometre yaklaşan kurtları diskalifiye ediyor. Bizde badinin bu başarısı nedeniyle belde de ve tesislerimizde bu köpeğe kurtsavar diyoruz. Böylesi bir hayvana sahip olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.
Kandilli Belediye Başkanı Dursun Han ve belde halkıda badi adlı Sibirya köpeğine ilgi gösterdiklerini ve bu köpeğe çok iyi davrandıklarını belirtti. Belediye Başkanı Han, "Badi, beldemize kurt yaklaştırmıyor. Bunun için kendisini çok seviyoruz. Zaten kendisi çok uysal ve sempatik bir hayvan" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 22.03.2012 09:27
Anahtar Kelimeler:
KURTSAVAR BADİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.