KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ

Kurban Bayramı'na bir ay kala büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar pazara inmeye başladı.

13 Eylül 2013 Cuma 14:26
 KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ
Doğu illerinden Batı illerine doğru kurban sevkiyatı başlarken, hayvanlarını satılığa çıkaran besiciler bu yıl kurban alıcılarına fiyatların düşük olduğu müjdesini verdi. 
Kurban Bayramı’na bir ay kala, hayvan üreticileri kurbanlıklarını pazarlara çıkarmaya başladı. Besiciler, besledikleri hayvanlarını büyükşehirlerde satmanın hesaplarını yapıyorlar. Erzurum’da besicilik yapan Metin Yanar, kurban sevkiyatlarının başladığını ve kurban alıcılarına besiciler olarak müjdeli bir haber vereceklerini söyledi. Yanar, bu yıl doğu illerinden batıya kurban sevkiyatlarının başladığını belirterek şöyle konuştu: “Ama kurban sevkiyatları göründüğü kadar kolay bir iş değil. Tarım müdürlükleri hayvanların sağlık raporları, kulak küpeleri ve karneleri olmadan hiçbir hayvanın sevkiyatına izin vermiyor. İstanbul’a kurban sevkiyatları Erzurum’dan yapılıyor ancak İstanbul’un Avrupa yakasına hayvan götüremediğimiz için bu bizim işimizi etkiliyor. Bu yıl hayvan alıcılarına besiciler olarak müjdeli bir haber veriyoruz. Geçen yıl 800 TL ‘ye satılan koyunlar bu yıl 400 TL’ye satılmaktadır. Dolayısıyla kurbanlık fiyatlarında yarı yarıya bir düşüş yaşanıyor. İnşallah getirdiğimiz bütün hayvanları satar güzel bir bayram geçiririz.”

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2013 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.