Kurbanlıklar mezbahalarda hijyen önlemi alınarak kesildi

Erzurum’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında belirlenen alanlar dışında kesimlerin yasaklanmasıyla vatandaşlar kurbanlarını mezbahalarda hijyenik bir ortamda kestirdi.

admin
admin
01 Ağustos 2020 Cumartesi 12:53
Kurbanlıklar mezbahalarda hijyen önlemi alınarak kesildi

Erzurum'da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan tedbirler, Kurban Bayramı'nın ilk gününde de uygulandı.

Bu kapsamda kurban sahipleri, kesim yeri olarak hazırlanan mobil mezbahalara, bayram namazını kıldıktan sonra, listedeki numaralara göre sırayla geldi. Vatandaşlar, mezbahalara ateşleri ölçüldükten sonra, maskeli şekilde alındı.

Maskesi olmayanlara görevlilerce maske dağıtılan alanlarda, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi konusunda sürekli uyarılar yapıldı.

Kurban sahibi Ahmet Güllüce, mobil mezbaha uygulamasından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Önceki zamanlarda farklı şartlarda kurban kestiklerini anlatan Güllüce, "Bundan önce biz kömürlükte kurban kesiyorduk. Etin arasında kömür bile giriyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu hizmeti yaptı, memnunuz." dedi.

Öte yandan belirlenen alanlar dışında kurban kesimlerinin yasaklanması nedeniyle kentteki cadde ve sokaklar temiz kaldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.