KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Erzurum’da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki hareketlilik arttı. Satıcılar fiyatlarının düşük olmasından yakınırken, alıcılar ise fiyatlardan memnun.

04 Ekim 2012 Perşembe 17:19
KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Erzurum’da Kombina Caddesi üzerinde bulunan hayvan pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde kurbanlıklarını pazara getiren vatandaşlar, bir yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını satmak için çaba sarf ediyor. Hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, alıcılar bu yıl fiyatların düşük olmasından memnun olduklarını dile getirerek, “Fiyatlar tam istediğimiz gibi. Bu yıl herkes kurban kesip et yiyecek. Satıcılar 6 bin liraya sattıkları hayvandan zarar ettiklerini söylüyordular. 10 bin liraya da satsalar yine zarar ettiklerini söyleyecekler. Olsun, bu yıl zengini de fakiri de kurban kesecek” dediler.
Özellikle satıcı ve alıcıların yaptıkları sıkı pazarlıklar çevrede bulunanlarında eşlik etmesiyle tam seyirlik bir oyuna dönüşüyor.
Hayvan satıcıları ise, kurbanlıklarla ilgili satışlarının iyi olmadığını, et fiyatlarında yaşanan artışın şu an kendilerini etkilediğini söylediler. Geçen yıl 6 bin liraya sattıkları kurbanlıkları bu yıl 2 bin 500 liraya zor sattıklarını ifade eden besiciler, “Şu an hayvan para etmiyor ama saman ve yem fiyatları arttı. Geçen yıl 6 bin liraya sattığımız hayvanı bu yıl 2 bin 500 liraya zor satıyoruz. İnşallah Kurban Bayram’ı dolayısı ile elimizdeki hayvanları satarız” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 04.10.2012 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.