KURAN BÜLBÜLLERİ ERZURUM’DA YARIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Finali’nin 5’ncisi Oltu Belediyesi Efkan Ala Kültür Merkezi’nde yapıldı.

26 Nisan 2015 Pazar 22:31
KURAN BÜLBÜLLERİ ERZURUM’DA YARIŞTI
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Finali’nin 5’ncisi Oltu Belediyesi Efkan Ala Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da iştirak ettiği yarışma 11 ilden yarışmacının katılımıyla Oltu’da gerçekleştirildi.

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin yaptığı konuşmada yarışmanın Oltu’da düzenlenmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederken bu tür organizasyonlara her zaman ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ise “Bu güzel ve anlamlı programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir iştiyakla bu salonu dolduran herkesi selamlıyorum.” diyerek gündemde olan Sözde Ermeni Soykırımı’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ala, “Biz yaratılanı, Yaratandan ötürü seven insanlarız. Bizim tarihimizde, geçmişimizde soykırımın adı yoktur, gelecekte de olmayacaktır” dedi.

Daha sonra Efkan Ala, Başbakan Davutoğlu’nun Bayburt’taki miting programına katılmak üzere Oltu’dan ayrıldı. Ardından yarışmaya geçildi.

Yarışma sonunda Erzurum’dan yarışmaya katılan Arif Tercanlıoğlu birinci olurken, Muş’tan Mücahit Polat ikinci, Rize’den Davut Yılmaz ise üçüncü oldu. Ödüllerini Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in elinden alan şampiyonlar, büyük mutluluk yaşadı. Bu arada yarışma sonunda ilçe dışından yarışma için gelen misafirlere Öğretmenevinde yemek ikramında bulunuldu.

Oltu Belediyesi Efkan Ala Kültür Evi’nde gerçekleştirilen bölge finali yarışmasına; İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, çevre ilçe kaymakamları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Program sonunda Kabe’nin örtüsünden bir parça salondaki konuklara gösterildi. Konuklar Kabenin örtüsüne el sürüp kokladılar.

Yarışmada dereceye giren hafızlara ve tüm katılımcı yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Editör

Son Güncelleme: 26.04.2015 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.