KÜÇÜKLER’DEN ‘TÜRKÇE OLİMPİYATLARI’ VURGUSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, “Türkçeyi ve Türkiye’yi dünyanın bütün köşelerine taşıyanlara ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

26 Haziran 2011 Pazar 13:52
KÜÇÜKLER’DEN ‘TÜRKÇE OLİMPİYATLARI’ VURGUSU
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe Olimpiyatları’nın, Türkiye’nin tarihten gelen gücünü, derinliğini ve kilit ülke olma vasfını tekrar kazanmaya başladığının bir kanıtı olduğunu söyledi.
Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin Türkçe konuşuyor olmaları, gurur verici bir tablo. Güzel dilimiz Türkçeyi ve bu vesileyle Türkiye’yi dünyanın bütün köşelerine taşıyanlara ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
9. Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için çeşitli ülkelerden gelen gençleri Erzurum’da ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Küçükler, sevgi, barış, huzur ve kardeşlik dili olma niteliğine sahip Türkçenin, ancak böylesine kapsamlı ve bir o kadar da anlamlı organizasyonla ön plana çıkarılabileceğini kaydetti. Başkan Küçükler, Türkçenin bir dünya dili olması adına ellerinden gelen her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Daha önce ülkemizi hiç görmemiş, dilini, kültürünü, örfünü ve ananelerini hiç bilmemiş binlerce genç, bugün Türkçe konuşuyor, Türkçe dinliyor, Türkçe öğreniyor. Bu muhteşem manzara karşısında duygulanmamak ve gururlanmamak elde değil. Dilimizi ve kültürümüzü dünyanın dört bir tarafı ve okyanuslar ötesiyle paylaşıyor olmak; karşısında saygı, minnet ve şükranla eğilmemizi gerektiren harikulade bir girişimin eseridir.” şeklinde konuştu.   
 
BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER, KONUK GENÇLERE SESLENDİ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum’a misafir olan gençlere ise, şöyle seslendi. “Sizler, vatandaşı olduğunuz ülkelere kuşkusuz en iyi hizmeti verebilmenin mücadelesi içerisinde olacak ve kendinizi bu uğurda yetiştireceksiniz. Bugün konuştuğunuz sevgi, barış, huzur ve kardeşlik dili olan Türkçemiz, umuyoruz ki gelecekte ülkelerinizle ülkemiz arasında yepyeni ilişkilerin ve yepyeni dönemlerin başlamasına neden olacak. Bu ilişkilerin kapsamı kimi zaman siyasi, kimi zaman ticari, kimi zaman da, sosyal ve kültürel etkinliklerle şekillenecek. Biz biliyoruz ki, her biriniz ülkelerinizde Türkiye’mizin gönüllü birer elçileri olacaksınız. Türk insanının sıcaklığını, dostluğunu, kardeşliğini, barış ve huzurdan yana oluşunu anlatacak, ilişkilerimizi geliştireceksiniz. Bizler de, Türkçe Olimpiyatları ile atılan dostluk ve kardeşlik tohumlarının filizlenip, meyveye duruşunu göreceğiz.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.