KÜÇÜKLER’DEN 12 MART MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

12 Mart 2012 Pazartesi 14:30
KÜÇÜKLER’DEN 12 MART MESAJI
Başkan Küçükler mesajında, 12 Mart’ın sadece Erzurum için değil, Türkiye için de önemli bir tarih olduğunu belirtti.
“12 Mart; acının, zulmün ve ihanetin sona erdiği; bayrak ve istiklal mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı günün adıdır” diyen Başkan Küçükler, “12 Mart 1918, Türk'ün kaderi üzerine yeni bir milli istikamet açmak için verilen hürriyet ve istiklâl mücadelesidir. 12 Mart, bugünkü demokratik Türkiye'mizin temel taşıdır. Bunun için 12 Mart, sadece Erzurum için değil, Türkiye için de çok önemli bir günün yıldönümüdür” diye konuştu.
Başkan Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Erzurum'un vatanı uğrunda çektiği acılar, çileler sayılmakla bitmez. Anadolu’ya, Ortadoğu’ya, Kafkasya’ya hakim olmak için Erzurum’a sahip olmanın gerektiğini çok iyi bilen milletler, saldırılarını bu topraklar üzerinde yoğunlaştırmıştır. Bunun içindir ki, bu topraklar için can verenlerin hesabı yoktur. Bu mübarek beldeye çok iyi bakınız. Biz; bu topraklara canımızla kanımızla imza atmışız. Hiç kimseye bir karış toprak borcumuz yoktur. Erzurum, her önemli vatan olayında, Türk Milleti'nin yönünün çevrildiği bir mekân olmuştur. Buna karşılık Erzurum, bugün hak ettiği noktada değildir. Geçmişte yapılan silik politika manevraları, bugün kentimiz ekonomisini büyük bir çıkmazın içerisine sokmuştur. Bunun için; tarihi mirasa ve ülkenin yüksek menfaatlerine halel getirmeden, her meselenin üzerine kararlılıkla gitmek, her soruna iyi niyetle çözüm bulmak zorundayız. Halkımızdan alacağımız güçle, bunu başaracağız. Özetle; vatan uğrunda kan döken, çile çeken ve karanlık günlerin, aydınlığa dönüşmesinde daima öncü olan Erzurumluyu, hak ettiği noktaya getirmenin mücadelesi içinde olacağız. Bu topraklar uğruna kan dökenlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum”

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2012 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.