KÜÇÜKLER, TÜRKİYE SIRALAMASINDA İKİNCİ OLDU

Türkiye’nin en güvenilir araştırma şirketlerinden olan SONAR Araştırma Şirketi, yerel seçimler öncesinde, belediye başkanlarının başarı oranları ölçen bir anket yaptı.

17 Nisan 2012 Salı 16:42
KÜÇÜKLER, TÜRKİYE SIRALAMASINDA İKİNCİ OLDU
Türkiye’deki 15 büyükşehirde ve seçmen sayısı 30 binin üzerinde olan büyükşehirlere bağlı 75 merkez ilçede, her bölgenin, kendi belediye başkanını başarılı bulma oranını saptamak amacı ile yapılan araştırma sonucuna göre, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye’nin “En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları” sıralamasında ikinci oldu.
Araştırma, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler olmak üzere, her ilin ve ilçenin kendi yaş, cinsiyet ve nüfus oranına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 24 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.
Her belediye başkanının başarı oranının kendi şehrindeki seçmelerin sorgulanarak yapıldığı ankette, seçmenlere “Yaptığı hizmetleri düşündüğünüzde büyükşehir belediye başkanınız başarılı mıdır, yoksa başarısız mıdır?” sorusu soruldu.

ARAŞTIRMADA İLK 3’E AK PARTİLİ BAŞKANLAR GİRDİ…
Soruya verilen cevaba göre en başarılı büyükşehir belediye başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek (AK Parti) oldu. Akyürek ilk on sıralamasında birinciliğe otururken, yüzde 70.6 oranında başarı notu aldı. İlk üçte de yine AK Partili büyükşehir belediye başkanları yer aldı.
İlk 10 listesinde Akyürek’in ardından ikinci yüzde 69.2 başarı oranıyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AK Parti), üçüncü yüzde 67.3 başarı oranıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek (AK Parti) oldu. Sıralamadaki diğer büyükşehir belediye başkanları ise, şöyle;
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Uğur Güzelbey, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan.

Editör

Son Güncelleme: 17.04.2012 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.