KÜÇÜKLER, İFTAR SOFRASINA KONUK OLDU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Taşmağazalar Caddesi’nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Yemek almak için sıra bekleyen vatandaşları selamladıktan sonra yemek dağıtımına iştirak eden Başkan Küçükler, orucunu açtığı iftar sofrasında halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

06 Ağustos 2011 Cumartesi 15:37
KÜÇÜKLER, İFTAR SOFRASINA KONUK OLDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Taşmağazalar Caddesi’nde kurulan İftar Sofrası’na konuk oldu. İftara yaklaşık bir saat kala Taşmağazalar Caddesi’ne gelen Başkan Küçükler, esnafla bir süre sohbet ettikten sonra Büyükşehir Belediyesi ile Ebu İshak Vakfı’nın ortak organizasyonuyla kurulan İftar Sofrası’na misafir oldu. Yemek için sıra bekleyen vatandaşları tek tek selamlayan Başkan Küçükler, yemek dağıtımına da iştirak etti.
Erzurum Kalesi’nden atılan Ramazan topu ve aynı anda okunan ezanla birlikte orucunu açan Başkan Küçükler, yemek esnasında vatandaşlara kulak vermeyi de ihmal etmedi. Halkın büyük ilgisiyle karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, burada yaptığı açıklamada, Ramazan ayının anlam ve önemine değindi. Erzurum’da Ramazan ayının kendine has bir güzelliğinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, “Ramazan ayında birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, merhamet ve şefkat duyguları en üst seviyeye tırmanır. Bu güzel hazzın ve havanın hep daim olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmasında küresel ısınmadan dolayı yaşanan kuraklık ve Afrika’da insanlığın içinde bulunduğu zor duruma dikkat çeken Başkan Küçükler, “Kuraklıkla iç içe yaşayan ve şu anda çok zor durumda bulunan insanlara her birimizin yardım etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu noktada birçok kurum ve kuruluşlarımızın organizasyonları var. Mutlaka bu güzel ortamda onları da düşünüp, onlar için destek vermemiz gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, İFTAR SOFRASINA KATILAN VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Öte yandan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Küçükler, Afganistanlı mültecilerin sıkıntılarını da dinledi. Kendisinden yardım talebinde bulunan Afgan bir aile için ilgili daire başkanlarına talimat veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, mülteci ailelere yönelik olarak çok daha geniş kapsamlı yardım organizasyonları yapacaklarını bildirdi.
İftar yemeğinin ardından Taşmağazalar Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşlarla vedalaşan Başkan Küçükler, vatandaşların birlikte fotoğraf çekilme isteklerini de geri çevirmedi. Vatandaşlar, Başkan Küçükler’le birlikte fotoğraf çekilebilmek için birbirleriyle adeta yarış verirken, iftar anını cep telefonlarıyla kayıta altına alanlar da dikkatlerden kaçmadı.
Erzurumlular, Taşmağazalar Caddesi’ndeki iftar sofrasının, devletle milleti kaynaştırdığını ve aynı zamanda zenginle yoksulu da bir araya getirdiğini belirterek, söz konusu organizasyonun sahibi olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.