KÜÇÜKLER, GÜNEŞ VAKFI'NA KONUK OLDU

Güneş Vakfı Kahvaltı buluşmalarının ilkinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i misafir etti. Müceldili Konağında düzenlenen sabah kahvaltısına Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Vakıf yönetimi ve üyeleri katıldı.

10 Mayıs 2011 Salı 09:55
KÜÇÜKLER, GÜNEŞ VAKFI'NA KONUK OLDU
Kahvaltı sonrası ilk konuşmayı yapan Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ceylan, bu hafta ilkini yaptıkları kahvaltı toplantılarını aylık olarak düzenleyeceklerini ve şehrin yöneticilerini kahvaltıda misafir edeceklerini belirtti. Ceylan, ilkini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile başlattıkları Kahvaltı buluşmalarında şehrin yöneticilerinden çalışmalarını dinleyerek fikir alış verişinde bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Güneş Vakfı’na davetlerinden dolayı teşekkür ederek, 7 yıllık çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Hava kirliliği konusunda geçen 7 yıllık süreçte büyük bir gelişme sağladıklarını dile getiren Başkan Küçükler, görev geldikleri dönemde hava kirliliğinin ölümcül bir noktada olduğunu ancak bugün doğalgaz kullanımında yüzde 93’lük bir alt yapı ve yüzde 82 kullanım oranına ulaşarak hava konusunda önemli bir iyileşme sağlandığını anlattı.
İçme suyu konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Küçükler, modern arıtma tesisinin yanı sıra ozonloma ünitesiyle içme suyunun sağlıklı bir hale getirildiğini belirtti. Su ile ilgili yaşanan kirlilik iddialarının gerçekçi olmadığını söyleyen Başkan Küçükler, suyum yumuşaklığı nedeniyle şehir şebekesinin eski olduğu bölgelerde bir takım sorunlar yaşanabildiğini dile getirdi.
Vatandaşların kullandıkları depoları temizletmesini isteyen Başkan Küçükler, belediye olarak ücretsiz olarak depoların temizletilebileceğini söyledi. Vatandaşın evinde artık 24 saat kesintisiz su aktığını belirten Başkan Küçükler, Erzurum’un su sorunu olmayan az sayıdaki iller arasında olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Palandöken Barajı önünde bir HES projesi planladıklarını da dile getirerek bu proje ile enerji üreteceklerini söyledi. Su kirliliğinde en önemli etken olan içme suyu şebekesinin 2011 yılı itibariyle yenilenmeye başlayacağını anlatan Küçükler, Dünya Bankası’ndan alınacak yüzde 50 hibe ile 600 bin metre şebeke hattının yenileneceğini açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi olarak 32 trilyon liraya mal ettikleri Katı Atık Tesisleri ile Erzurum’un çöp sorununu çözüme kavuşturduklarını anlatan Başkan Küçükler, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması projesi kapsamında Erzurum Kalesi ve Taşhan çevresinde ciddi bir kamulaştırma ve peyzaj çalışması yaptıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığını anlatan Başkan Küçükler, yine Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları 5 yıldızlı otel ayarındaki hayvan barınağı ile sokak hayvanlarının bu merkezde toplandığını belirtti.
Tır, Kamyon ve nakliyeciler için Dadaşkent bölgesinde site kurmayı planladıklarını anlatan Başkan Küçükler, yine aynı bölgede hurdacılar için ayrı bir site oluşturulacağını ve kent merkezindeki hurdacıların ve nakliyecilerin bu sitelerde toplanacağını ifade etti.
Mahallebaşı bölgesinde süt ve süt ürünleri merkezi kurulması için ihale yaptıklarını anlatan Küçükler, Fuar alanı olarak bilinen Olimpiyat parkında da gerekli düzenlemeleri yaparak bölgenin yeniden fuar ve eğlence merkezi olarak düzenleneceğini dile getirdi.
Kayakyolu bölgesinde bulunan kavaklık alanda b.aşlatılan çalışma ile bölgeye 6 adet standartlara uygun futbol sahası inşa edileceğini söyleyen Küçükler, artık büyük takımların burada kamp yapması için herhangi bir engel kalmayacağını söyledi.
Modern bir şekilde yapılan Semt garajının hizmete sokulduğunu ve Şehirlerarası Otobüs terminalinin de havaalanı yolu üzerinde planlandığını anlatan Küçükler, mevcut terminal binasının bulunduğu alanda ise AVM yapılmasının planlandığını dile getirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.