Küçük vali okulu için kütüphane istedi

Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili vali olan ilkokul öğrencisi, Hilal Su Kumru, okulları için kütüphane yaptırılması konusunda istekte bulundu

admin
admin
23 Nisan 2019 Salı 13:11
Küçük vali okulu için kütüphane istedi

Erzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili vali olan ilkokul öğrencisi, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir'den okulları için kütüphane yaptırılması konusunda istekte bulundu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Tatbikat İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Güleser Karabulut ve TOKİ İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Hilal Su Kumru'ya makam koltuğunu teslim etti.

Vali Memiş, bir günlük yetkinin kendilerinde olduğunu ifade ederek Karabulut ve Kumru'ya görevlerinde başarı diledi.

Karabulut ve Kumru da İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Valilik Özel Kalem Müdürü Suat Doğan'ın yer aldığı misafirleri makam odasında ağırladı.

Koltuğa TOKİ İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Hilal Su Kumru geçti. O sırada Demirören Haber Ajansı (DHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü'nde görevli kameraman babası Zafer Kumru ise kızının makam koltuğuna oturmasını görüntüledi. Küçük Vali bu sırada babasıyla sık sık göz göze gelerek heyecanını atmaya çalıştı.

Kumru, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bağımsızlık yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünü kendilerina armağan ettiğini anımsatan Kumru, "Bu bayram dünyada tek olan çocuk bayramıdır. Bu vatanı ve bayram gününü bizlere armağan eden Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sevgi ve dostluğun tüm dünyayı kucaklayacağı bir bayramı tekrar yaşamak ümidiyle." diye konuştu.

Açıklamanın ardından DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir'i telefonla arayan Kumru, TOKİ İlköğretim Okulu için kütüphane yapılması isteğinde bulundu.

Erzurum Valisi Okay Memiş'in de araya girmesiyle teklifi kabul eden Demir, kendilerine gönderilecek projeyle kütüphane yapılmasının mümkün olacağı cevabını verdi.

Öğrencilerden Karabulut da İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan'ı arayarak okul önlerindeki güvenlik önlemlerin artırılması yönünde istekte bulundu.

Vali Memiş de öğrenciler tebrik ederek, okul hayatlarında başarılar diledi.

Erzurum'da yaşayan insanların çok şanslı olduğunu dile getiren Memiş, "Erzurum Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atıldığı bir şehirdir. Mustafa Kemal Atatürk Erzurum Kongresi'ni yapmak için 53 gün burada kalmış. Bu yüzden çok şanslıyız." dedi.

Memiş, çocukların daha iyi bir gelecekte yetişmesi için gayret gösterdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın yetişmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Sizlerin milli ve manevi değerlere uygun yetişmeniz için eş zamanlı olarak bilimin bütün imkanlarından faydanlandırmak için çalışıyoruz. Okullarda kaliteyi yükseltecek şeyler yapıyoruz ve hedefimiz eğitimde ilk 10'a girmek. Okul başarılarında çıtayı yükselteceğiz. Diğer konularda nasıl ki hedeflerimiz varsa bu konuda da kendimize bir hedef koyduk."

Temsili devir teslimin ardından Vali Memiş, öğrencilere hikaye kitabı, şapka ve kupa bardak hediye etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.