Küçük bir hatırlatma…

Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Haziran’da yapılan Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarını açıklaması ile birlikte Meclis'in yeni dönem çalışma takvimi de belli oldu…

30 Haziran 2011 Perşembe 01:09
Küçük bir hatırlatma…
Vekiller yemin etti…
Meclis başkanı seçiminden sonra 61’inci Hükümet için güven oylaması yapılacak.
Yeni döneme ilişkin ilk grup toplantısı ise AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak. Takvime göre, toplantıda AK Parti'nin TBMM Başkan adayının tespiti ile Meclis Başkanvekilleri ve grup başkanvekillerinin belirlenmesi öngörülüyor… Ve yine takvime göre 4 Temmuz'da yeni hükümetin programı okunacak, 7 Temmuz'da da hükümet programı üzerinde görüşmeler yapılacak… Güven oylaması ise 9 Temmuz cumartesi günü gerçekleştirilecek.
Yeni Meclis, tatile girmeden önce milletvekillerini bekleyen son seçim ise boşalan RTÜK üyelikleri için yapılacak.
Sonra da Meclis 1 Ekim'e kadar tatil yapacak…
 
YSK’NIN DİCLE KARARI YERİNDE
Tartışmaların odağındaki bir diğer konu da Hatip Dicle'nin milletvekilliği konusu…
Malumunuz mazbatası iptal edildi.
Belli ki bu tartışma daha çok sürecek…
Bu tartışmalar sürerken, Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu üç milletvekilinin tahliye istemini Anayasa'nın 83. Maddesine dayanarak ve yine Anayasa'nın 14. maddesine atıfta bulunarak reddetmedi mi?
Demek ki ilk iş Terörle Mücadele Yasası’nı Masaya yatırmak olmalıdır. "Masadan" nasıl kalkacağının cevabını ise ülkedeki parlamento ve parlamento dışı demokrasi mücadelesinin fikrine ve gücüne bağlı.
Sevgi ile kalın…

Editör

Anahtar Kelimeler:
Küçük Bir Hatırlatma…
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.