“KÖYLERİ DE ŞEHİR GİBİ CAZİP HALE GETİRECEĞİZ“

İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil, 2020 vizyonu kapsamında hedeflerinin köyleri de şehirler gibi cazip bir yaşam merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Taşkesenligil, bunun için Köydes Projesi için 60 milyonluk bir bütçe ayrıldığını belirtti.

06 Nisan 2012 Cuma 10:14
“KÖYLERİ DE ŞEHİR GİBİ CAZİP HALE GETİRECEĞİZ“
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, Başbabakan Erdoğan'ın Hedef 2020 Vizyonu modeline İl Genel Meclisi olarak kendilerinin de uyacağını söyledi. Meclis Başkanı Taşkesenligil, İl Genel Meclisi'nin 2012 yılındaki hedeflerini gazeteniz Erzurum Hakimiyete anlattı. Erzurum için seferber olduklarını ve hedefe 2020 kapsamında köyleri de şehirler kadar cazip bir yaşam merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirtti. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, "Hedefimiz 2020 yılına kadar asfaltı, yolu, içme suyu ve alt yapısı olmayan köy kalmamasını sağlamak. Erzurum'a bağlı tüm köyleri en az şehirler gibi cazip hale getireceğiz" dedi.
ŞANTİYELER KURULUYOR
İl Genel meclisi olarak geçen yıl oluşturulan bütçe dahilinde planlı ve programlı bir şekilde mezralardaki içme suyu problemini çözeceklerini ifade eden Taşkesenligil, Erzurum'un 966 köyün yanı sıra 485 mezra ile birlikte toplam bin 400 yerleşim yeri bulunduğunu ve bu yerleşim yerlerinin hepsine hizmet götürdüklerinin altını çizdi. 200 yerleşim yerinde içme suyu şebekesinin olmadığını ve bu problemi de 2012 sonuna kadar bitirmeyi amaçladıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, bu yıl her ilçede nüfus yoğunluğu itibari ile en büyük iki köye alt yapı kanalizasyonu ve sulama kanalları yapılacağını ifade etti.
HAYVANLAR SUSUZ KALMAYACAK
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, bundan böyle hayvanların da susuz kalmayacağını belirterek, His göletleri yapacaklarını söyledi. Taşkesenligil, tüm bunları İl Özel İdaresi'nin kendi imkanları ile yapacağını vurguladı. Köylerde kilit taşı çalışmalarının da devam ettiğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, Erzurum'un 5479 kilometre köy yolu ağına sahip olduğunu ve 1000 kilometre asfalt yapmayı amaçladıklarını söyledi. Taşkesenligil, "Yüzde yirmi civarında asfaltlama gerçekleştireceğiz ve bir o kadar da ikinci v e üçüncü kat asfalt yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 06.04.2012 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.