KÖYE DÖNEN KIZLARIN SAÇLARINDA ÇİÇEKLER AÇTI

İzmir'de yaşayan kuaför Harun Cici, memleketi Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Alapınar'daki 'Köye dönüş festivali'ne katılan kızların saçlarında çiçekler açtırdı.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 20:07
KÖYE DÖNEN KIZLARIN SAÇLARINDA ÇİÇEKLER AÇTI
İzmir'de yaşayan Erzurumlu kuaför Harun Cici, memleketi Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Alapınar'daki 'Köye dönüş festivali'ne katılan kızların saçlarında çiçekler açtırdı.
Köyde kadınların saçında, dağ ve bahçelerden toplanan organik çiçek ve meyveleri katarak ilginç tasarımlar yapan Cici'ye, kuaför olan hemşehrisi Ahmet Özerbaş eşlik etti.
Uluslararası üne sahip kuaför Harun Cici, 'köye dönüşü ve organik tarımı' teşvik etmek için, kendi olanakları ile baba ocağı olan Tortum'a 17 kilometre uzaklıktaki Alapınar Mahallesi'nde festival düzenliyor. Alapınar'dan kendisi gibi Türkiye'nin dört bir yanına göç edenlerin, doğup büydükleri topraklardan kopmaması için bu yıl ikincisi düzenlenen 'Köye Dönüş Festivali'nde Harun Cici, sanatını konuşturdu. Vadide meyve ağaçlarının altında piknik yapan davetlilere mangal ziyafeti çekildi, ardından semaverlerden çay içilerek hasret giderildi, sohbet edildi. Merkezi Erzurum'da bulunan DADAK üyesi 10 bisikletçi, Erzurum'dan 70 kilometre pedal çevirerek Alapınar'a 3 saatte vardı ve festivale destek verdi. Vatandaşlar da bisikletçilere alkışlarla teşekkür etti. Festivalde Azeri ressam Nevai Metin de Alapınar'da yaşanan köye dönüş sevincini yağlı boyayla tuvale yansıttı.
 
SAÇLAR ÇİÇEK AÇTI
Festivale katılan çocuk, genç ve yaşlı kadınların saçlarında ilginç tasarımları gerçekleştiren Harun Cici, mesleğini konuşturdu. Bayırlardan toplanan rengarenk çiçekler ve kızarmış vişnelerle harikalar yaratan Harun Cici, kızların ilgi odağı oldu. Yaklaşık yarım saatte Erzrum'un plakası olan 25 kişinin saçında ilginç tasarımları deneyen Cici'ye Erzurumlu kuaför Ahmet Özerbaş da eşlik etti.
 
'ORGANİK ÜRÜNE TEŞVİK'
Köye dönüşü teşvik için kardeşlerinin de yardımı ile böyle bir festival düzenlediğini belirten Harun Cici, ortaokulu bitirdikten sonra gittiği İzmir'de kuagörlük mesleğinde yetiştiğini ve üne kavuştuğunu anlattı. Ulusarası yarışmalarda ödül aldığını belirten 40 yıllık kuaför Harun Cici, nüfusu giderek azalan Alapınar'ı yeniden eski günlerine döndürmek istediğini söyledi. Alapınar'da organik tarım ve meyveciliği geliştirmeyi hedeflediklerini anlatan Harun Cici şöyle konuştu: 
"Organik olarak üretilecek kurufasulye, elma, ceviz, dut pekmezi gibi ürünlerin alıcısı hazır. Herkes köyünde üretilecek ürünleri almak istiyor. Biz üretimi teşvik edecek, pazarlama konusunda destek vereceğiz. Sadece İzmir'de 500'den fazla aile Alapınar'ın ürünlerini almak istiyor. Yıllar önce terk edilen topraklarda elde edilen ürünler, festival kapsamında satılacak. Festivalde kızlarımızın saçlarını Anadolu topraklarından çıkan örgüler sayesinde doğa ile bütünleştirdik. Unutulmasin ki doğa yoksa hiç kimse yoktur."
Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)

Editör

Son Güncelleme: 22.07.2015 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.