KOTANLI: BANKA PROMOSYONLARI ÇALIŞANLARA ÖDENMELİ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurul Üyesi ve Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, banka promosyonlarının tamamının kamu çalışanlarına ödenmesi gerektiğini belirtti.

29 Ocak 2013 Salı 09:25
KOTANLI: BANKA PROMOSYONLARI ÇALIŞANLARA ÖDENMELİ
Kotanlı, 20 Temmuz 2007 Tarihli ve 26588 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunan 2007/ 21 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin 4. maddesinin yeniden düzenlendiğini belirterek, “Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacak denilmiştir.” dedi.

Kotanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önce yapılmış promosyon anlaşmalarında yetkili sendikalar yüzde 70 çalışana yüzde 30 kuruma pazarlığını yapmışlar kamu çalışanları promosyonlarda mağdur edilmiştir. Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak 2013 yılında yapılacak promosyon anlaşmalarının takipçisi olacağız. Hiç bir üyelerimizin geçmiş dönemlerde yaşadığı mağduriyeti tekrar yaşamaması için hukuki boyutta her girişimde bulunacağız. 2013 yılında Ege Üniversitesi 7 bin 736 personele 2 bin 158 TL Erciyes Üniversitesi 4 bin 651 personele 2 bin 350 TL bir defada ödenmek üzere promosyon almıştır. Atatürk Üniversitesinde geçen dönem yapılan promosyon anlaşmasında yüzde 15 promosyon geliri üniversiteye verilmiş olup; 2013 yılında yapılacak promosyon anlaşmasında 5 binin üzerinde bir personeli olan Atatürk Üniversitesinin Bankalardan alacağı promosyon 2 bin 400 TL den az olmamalı ve bir defada personele eşit olarak ödenmelidir. Ayrıca yapılacak olan ihaleye tüm bankaların davet edilmesi sağlanmalı Yapılacak ihalenin objektif ve üyesi bulunan sendikalardan da en az bir kişinin toplantıya gözlemci olarak iştirakinin sağlanması hususunda Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın müdahil olmasını ve hakkaniyeti gözetmesini bekliyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 29.01.2013 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.