KÖSOĞLU NEREYE DEFNEDİLECEK?

Türk kültür ve düşünce hayatının önde gelen isimlerinden yazar, fikir adamı ve Ötüken Neşriyat’ın kurucularından Nevzat Kösoğlu bu sabah vefat etti.

11 Ekim 2013 Cuma 01:26
KÖSOĞLU NEREYE DEFNEDİLECEK?
Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, yazar ve düşünür Nevzat Kösoğlu tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Milliyetçilik teorisi üzerine pek çok kitap kaleme alan ve eski milletvekillerinden olan Nevzat Kösoğlu için yarın Tbmm'de bir tören yapılacak. Cuma namazına müteakkip Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Köseoğlu, Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek.
Türkiye’nin yetiştirdiği önemli aydınlardan bir olan Kösoğlu, daha çok yayıncılıkla uğraştı. 14 ciltlik Büyük Türk Klasiklerini yayınladı. Kültür Bakanlığı adına 30 ciltlik Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları projesini yürüttü. Kösoğlu, Türk Tarihini ve Felsefesini günümüz şartları içerisinde yeniden ele alarak, kültür ve medeniyet kavramları ile alakalı özgün fikirler ortaya koydu. Gelenekle gelecek arasındaki bağın nasıl kurulması gerektiğini güncel meseleler çerçevesinde ele aldı.
 
 
Nevzat Kösoğlu kimdir?
Nevzat Kösoğlu 1940 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde dünyaya geldi. Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı. İstanbul'da gazetecilik ve hukuk tahsili yaptı. Ankara'da "Babıalide Sabah" adlı gazetede gazeteci olarak çalıştı. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, avukatlık mesleğinin yanı sıra "Söğüt Dergisi"ni çıkardı ve Ötüken Yayınevinin kurucularından oldu. "1974 senesinde genel sekreter yardımcısı olarak Mhp'de resmen görev aldı. 1977'de aynı partiden Erzurum milletvekili seçildi. 12 Eylül 1980 İhtilali'nden sonra birbuçuk yıl hapishanede yattı. Çıktıktan sonra fiili siyasetle artık ilgilenmedi.
 
Kitaplarından bazıları
Türk Dünyasında Yeni Bir Medeniyet Tasarımı
Türk Dünyası Tarihi ve Türk Medeniyeti Üzerine Düşünceler 1-2-3-4
Hukuka Bağlılık Açısından Eski Türkler'de-İslâm'da ve Osmanlı'da Devlet
Galip Erdem
Milliyetçilikte Yeni Arayışlar / Yahya Kemal
Şehit Enver Paşa
Türk Milliyetçiliğinin Doğuşu ve Ziya Gökalp
Türk Milliyetçiliği ve Osmanlı
Türk Kimliği ve Türk Dünyası
Tarihe Konuşmalar
Milli Kültür ve Kimlik

Editör

Son Güncelleme: 11.10.2013 01:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.