KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR İFTAR DAVET EDİN

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Ramazan’da vatandaşların korunmaya muhtaç yetim ve kimsesiz çocukları iftar için evlerine davet etmelerinin çocuklar için çok iyi olacağını söyledi.

28 Temmuz 2011 Perşembe 16:37
KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR İFTAR DAVET EDİN
Bakanlığa ait yurtlarda ve sevgi evlerinde barınan çoğu yetim ve öksüz çocukların ev ortamında iftar yapmasının psiko - sosyal gelişimlerine katkı sağladığını kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, böyle bir davetin çocukların hoşuna gideceğini dile getirdi.
Hayırsever ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşların Ramazan süresince yurtlarında ya da sevgi evlerinde kalan kız ve erkek çocukları evlerine iftara götürebileceklerini ifade eden Aydın, yuvalardaki çocukların, yıl boyunca Ramazan ayının gelmesini ve aile ortamında iftar açmanın özlemiyle yaşadığını söyledi.
Ramazan’da sivil toplum örgütleri, resmi kurum ve kuruluşların vereceği iftar davetlerine, korunmaya muhtaç çocukları da davet edebileceklerini aktaran Aydın, "İftara gidemeyip yurtta kalan çocukların üzülmesini önlemek için çocukların evlerde, ailelerin yanında ya da sivil toplum kuruluşları ile resmi kurum ve kuruluşların vereceği iftar yemeklerine davet edilmelerini istiyoruz. Devlet olarak çocukların sevgi ve şefkat haricinde bütün ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Sevgi, şefkat ve merhamet duygularını ise iftar davetlerine katıldıkları ortamlarda kazanabiliyorlar” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.